9 Ιουλ 2016

Σερίνα Γουίλιαμς: Εκδίκηση και επιστροφή!

  
Η «θρυλική» παίκτρια του γυναικείου τένις είναι εδώ!
Η Σερίνα Γουίλιαμς πήρε την εκδίκησή της για τον χαμένο τελικό του Australian Open από την Αντζελίκ Κέρμπερ και επέστρεψε

 στους «Grand Slam» τίτλους στο «Wimbledon Championship», έπειτα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες την φετινή σεζόν.

Η Σερίνα Γουίλιαμς δεν επέτρεψε στην Αντζελίκ Κέρμπερ να της στερήσει άλλον έναν τίτλο «Grand Slam» την φετινή περίοδο, μετά από το «κάζο» του Australian Open.

Η κορυφαία τενίστρια όλων των εποχών, έπειτα από περίπου μιάμιση ώρα παιχνιδιού, κατέκτησε το «Wimbledon Championship» μετά από δύο ανταγωνιστικά set 7-5, 6-3.

Το No1 της Παγκόσμιας κατάταξης κρατάει την θέση της, αφού με το τέλος του «Major» τουρνουά πήρε 1.830 βαθμούς, αφήνοντας πίσω της την Γερμανίδα που προσπάθησε να της «κλέψει» την πρώτη θέση στη WTA.

Η κορυφαία δεκάδα μετά το Wimbledon:
 

1. Σερίνα Γουίλιαμς
2. Αντζελίκ Κέρμπερ
3. Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα
4. Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα
5. Σιμόνα Χάλεπ
6. Βικτόρια Αζαρένκα
7. Βίνους Γουίλιαμς
8. Ρομπέρτα Βίντσι
9. Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο
10. Σβετλάνα Κουζνέτσοβα.

Η Γουίλιαμς,
πέραν του ότι κράτησε την πρωτιά, ισοφάρισε επιτέλους την Στέφι Γκραφ στους 22 τίτλους «Grand Slam» και πλέον στη πατρίδα της έχει την ευκαιρία να την ξεπεράσει, «σηκώνοντας» το 23ο.

Αυτός ήταν ο 28ος τελικός σε αυτό το επίπεδο για την Αμερικανίδα, με το εκπληκτικό 7-2 να είναι το ρεκόρ της στο «Wimbledon. Η 34χρονη παίκτρια έγραψε ιστορία στο άθλημα, συμμετέχοντας στον τρίτο τελικό της φέτος, κι ας είναι έως τώρα ο μοναδικός κερδισμένος της.

Στο «καθαρά» αγωνιστικό «κομμάτι» του τελικού, η Σερίνα Γουίλιαμς μπήκε δυναμικά και στο δεύτερο «game», αναγκάστηκε η Αντζελίκ Κέρμπερ να «σώσει» δύο «break point», για να «γράψει» εν τέλει το 1-1.

Στη συνέχεια, οι δύο αντίπαλες τενίστριες «κράτησαν με άνεση το σέρβις τους, με αποτέλεσμα το No2 της Παγκόσμιας κατάταξης να σερβίρει για να στείλει το set στο «tie break». Εκεί, η «θρυλική» Αμερικανή, είχε δύο ευκαιρίες για να «σπάσει» το σέρβις της Κέρμπερ, και το έκανε με έναν φοβερό «winner», για να «κλείσει» το set στο 7-5.

Στη συνέχεια, η Κέρμπερ έπαιξε πολύ προσεκτικά πίσω από το σέρβις της και έφτασε μία «ανάσα» από το 5-3 υπέρ της, αλλά η Σερίνα, «έσβησε» το ένα «break point» που βρήκε «μπροστά» της σε όλο το παιχνίδι.

Στο όγδοο «game» του ματς, η κορυφαία τενίστρια πήρε με το «ζόρι», το προβάδισμα νίκης, αφού επέμενε να «κρατάει» το σκορ στο 40-40 μέχρι όσπου να πάρει το πλεονέκτημα και να «γράψει» στο τέλος το 5-3.

Με αρχοντικό σέρβις «game», η Σερίνα Γουίλιαμς είχε τρεις «Championship» πόντους, και έφτασε στο τελικό 6-3, που της έδωσε την «καθαρή» επικράτηση στον τελικό του «Wimbledon» και το 22ο τίτλο «Grand Slam» συνολικά στη καριέρα της.