15 Μαΐ 2016

Πέρασε και δεν "ακούμπησε" ο τουριστικός χαρακτήρας -Tης Χριστίνας


 
«Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή» γράφει ο Οδυσσέας Ελύτης  και «γάντι» μας ταιριάζει σε αυτήν την πόλη, την πόλη του Περιάνδρου και του Αποστόλου Παύλου.
 Ο τουριστικός χαρακτήρας δεν είναι εύκολο να δημιουργηθεί, δεν είναι  απλό να γίνει συνείδηση, είναι ένας αγώνας η Κόρινθος να μπει στον τουριστικό χάρτη , στον χάρτη της Κρουαζιέρας , όλων! 

 

 
Κανείς δεν μπορεί να βγάζει την ουρά του  απ έξω και να θεωρεί πως είναι «αμελητέα ποσότης»!
Κανείς δεν δικαιούται να ζητά μερίδιο από τα οφέλη του τουριστικού χαρακτήρα ( όταν αυτός αποκτηθεί) αν γι αυτόν δεν έχει δουλέψει!

 
Εμείς και εμείς στο λιμάνι της πόλης σήμερα το πρωί…
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου Αντώνης Παππάς, ως όφειλε, λίγη ώρα αργότερα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Νανόπουλος, οι ιδιοκτήτες ταξί της πόλης μας ( και όχι μόνο) για να παραλάβουν όσους τουρίστες το επιθυμούσαν , λεωφορεία για τον ίδιο σκοπό και… 2 εκπρόσωποι ΜΜΕ!
Το θαυμαστικό στο τέλος της πρότασης μην σας γελά!
Η σημερινή εικόνα υποδοχής αλλά και η εικόνα της πόλης δεν είναι εικόνα πόλης που διεκδικεί με ζέση «τουριστικό χαρακτήρα» και θέση στον χάρτη προορισμών της κρουαζιέρας.
Στο λιμάνι έπρεπε να είναι όλοι όσοι μπορούσαν να διαφημίσουν την Κόρινθο σε αυτούς τους ανθρώπους! Γιατί αυτοί αύριο θα γινόντουσαν οι 1600 πρεσβευτές της πόλης μας στα πέρατα της γης. Κι αν τώρα δεν έμεναν, θα επέστρεφαν κάποτε εάν κάποιος είχε δουλέψει γι αυτό…
Δεν έχουμε Ένωση Ξενοδόχων;
Δεν έχουμε τουριστικούς πράκτορες;
Δεν έχουμε Επιτροπή Τουρισμού και Αντιδήμαρχο; 

 
Τίποτα δεν είχαμε να πούμε και να δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους να βάλουν στις βαλίτσες της επιστροφής;
Ελάχιστοί ήταν οι έμποροι που επέλεξαν ν ανοίξουν το κατάστημα τους και ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!
Θα πει κάποιος , "μα είναι ασύμφορο για τους περισσότερους γιατί οι τουρίστες δεν θα ψωνίσουν".
Ναι, όμως όφειλαν οι έμποροι ως οικονομικό κύτταρο αυτής της πόλης να βάλουν στην άκρη το προσωπικό κόστος ή όφελος και να πράξουν υπέρ της πόλης. Να συμβάλλουν στην προσπάθεια για μια «ζωντανή και ανοιχτή πόλη». Για την «καλή 1η εντύπωση» των ανθρώπων που κατέβηκαν εδώ και θα παραμείνουν έως αργά το απόγευμα. 

 
Δεν είναι όλα νούμερα αγαπητοί έμποροι, κάποιες φορές πρέπει να μπαίνουν και οι βάσεις για την προοπτική και δυστυχώς σήμερα δείξατε πως δεν επιθυμείτε κάτι τέτοιο… Προς τούτο και ο πρόεδρος των εμπόρων Βασίλης Γεώργαρης, προσπέρασε τα ΜΜΕ που τον κάλεσαν για μια δήλωση όντας στον χώρο του παρκινγκ στον Φλοίσβο!
Ναι προαιρετικό ήταν το άνοιγμα Πρόεδρε αλλά επιβεβλημένη η στήριξη σας… Φαντάζομαι αυτό εννοούσε και στις δηλώσεις του ο Αντώνης ο Παππάς όταν έλεγε πως ο στόχος που έχει θέσει η Κόρινθος είναι δύσκολος , και πως  όλοι πρέπει να βοηθήσουν στην κατεύθυνση υλοποίησης τους ξεπερνώντας την ατομικότητά τους!

Το ταμείο είναι το θέμα θα μου πείτε… ΝΑΙ!
Ας μας πει με επίσημα στοιχεία όμως  εμπορικός σύλλογος το ταμείο της flash day  με την Κατερίνα Στικούδη, πόσος ήταν ο τζίρος των καταστημάτων της νύχτας εκείνης και τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε επί πραγματικού.
Βέβαια η πόλη είχε την ζωντάνια της ομολογουμένως. Την κλασσική ζωντάνια της Κυριακής με τις καφετέριες φουλ, τα μικρά καφέ φούλ και μην φανταστείτε από τουρίστες…
Εμείς και εμείς και στο κέντρο της πόλεως!
Όλοι εκείνοι που απολαυσαν το κέντρο την προηγούμενη Κυριακή αναλόγως έπραξαν και σήμερα. Και ουδείς σας διαβεβαιώ κατάλαβε πως έδεσε κρουαζιερόπλοιο με 1600 τουρίστες… 
Καλή μας νύχτα λοιπόν
Διότι αγαπητέ Πρόεδρε Αντώνη Παππά, ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, εν προκειμένω τον τουριστικό χαρακτήρα της πόλης! 

ΥΓ: Κανείς δεν δικαιούνται μελλοντικά να γκρινιάξει για την τουριστική νωθρότητα της πόλης, για την οικονομία που φθείρει… Όλοι επέλεξαν σήμερα «να κάνουν την Κυριακή τους», όπως κάθε άλλη… «Μην μου τον ύπνο τάραττε» είπε σήμερα η Κόρινθος αρνούμενη να βάλει τον θεμέλιο λίθο για την τουριστική της αναγνώριση!  και γι αυτό δεν δικαιούται να γκρινιάξει ούτε στο ελάχιστο!