15 Μαΐ 2016

Στο τέλος κερδίζει πάντα ο Novak Djokovic !


Άλλη μια περιπέτεια στο Foro Italico, είχε αίσιο τέλος για τον Novak Djokovic. O κορυφαίος τενίστας του κόσμου ήταν με σετ πίσω, αλλά ανέβασε το επίπεδό του και βρήκε τρόπο να κερδίσει έναν διαστημικό Kei Nishikori, σε έναν φοβερό αγώνα. Ο Σέρβος θα αντιμετωπίσει τον Andy Murray την Κυριακή (17:00GR, OTE Sport 6), για το three-peat στη Ρώμη.
 
 O Novak Djokovic αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες για άλλο ένα παιχνίδι στη Ρώμη, το οποίο όμως είχε αίσιο τέλος για τον Σέρβο. Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου επιβλήθηκε του Kei Nishikori με 2-6, 6-4, 7-6 (5) και πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τον αυριανό τελικό της "Αιώνιας Πόλης".

Αύριο, στις 17:00 το απόγευμα, ο Nole θα αντιμετωπίσει τον Andy Murray, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, μετά από τον τελικό του Madrid Open (όπου ο Σέρβος είχε κερδίσει 6-2, 3-6, 6-3).

Θα διεκδικήσει τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του στο tour, 6ο στη φετινή σεζόν, 3ο συνεχόμενο στη Ρώμη, 30ό σε Masters διοργάνωση και 65ο συνολικά στην καριέρα του! Όλα αυτά τα εντυπωσιακά νούμερα, στην 91η εμφάνισή του σε τελικό ΑΤΡ διοργάνωσης (64-26).

O Djokovic κράτησε το σερβίς του επιστρέφοντας από το 15-30 στο εναρκτήριο game της αναμέτρησης, αλλά χτύπησε τον αριστερό του αστράγαλο και μόλις ολοκληρώθηκε το game πήρε ιατρικό τάιμ άουτ. Ο Σέρβος έδειξε πως επηρεάστηκε λίγο από αυτή την εξέλιξη, αλλά όχι αρκετά για να χαλάσει το ρυθμό του αγώνα.

Παρόλα αυτά δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον εκπληκτικό Nishikori των επόμενων games, που έκανε δύο break, ένα στο 3ο game (2-1) και ένα στο 7ο game (5-2), για να σερβίρει επιτυχημένα για την κατάκτηση του πρώτου σετ στο 8ο game και να βάλει "φωτιά" στον δεύτερο ημιτελικό του Internazionali BNL d' Italia.

Ο Djokovic, ο οποίος είχε μείνει πίσω με σετ και στον αγώνα του με τον Thomaz Bellucci στον 3ο γύρο (0-6, 6-3, 6-2), μπήκε πιο δυνατά στο 2ο σετ, καθώς προηγήθηκε με 0-1, (0-40), δεν εκμεταλλεύτηκε όμως καμία από τις 3 συνεχόμενες ευκαιρίες που είχε για break. Σε ένα πολύ σημαντικό game για την ψυχολογία του, ο Ιάπωνας "επέζησε" και κράτησε το σερβίς του, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 3ο game ήρθε η σειρά του Nishikori να φτάσει σε break point, καθώς και η σειρά του Nole να σβήσει break point και να μείνει "όρθιος", κάνοντας το υπέρ του 2-1. Οι δυο τους συνέχιζαν να κρατούν τα σερβίς τους στα επόμενα games, με τον Nishikori να αντιμετωπίζει τις περισσότερες δυσκολίες και να σώζει ένα ακόμα break point στο 8ο game, για να ισοφαρίσει σε 4-4.

Ο Ιάπωνας δούλεψε σκληρά για να μείνει σε αυτό το σετ, αλλά όλη αυτή η δουλειά πήγε χαμένη στο 10ο game, όταν είχε ένα κακό διάστημα και υπέστη το break, με αποτέλεσμα ο Djokovic να πάρει το σετ στην πρώτη του ευκαιρία και να στείλει τον μεγάλο ημιτελικό σε τρίτο σετ.

Ο Djokovic ανέβασε και άλλο το επίπεδό του στο 3ο σετ, βγάζοντας στην επιφάνεια τον καλύτερό του εαυτό. Αφού "έσπασε" για δεύτερη σερί φορά τον Ιάπωνα, κράτησε ένα δύσκολο service game του στο οποίο έσωσε 2 break points, γράφοντας το 3-0.

Λίγο έλειψε ο Σέρβος να κάνει και το διπλό break, με το οποίο θα έπαιρνε τελείως την κατάσταση στα χέρια του, ο Nishikori όμως έσωσε δύο break points και κατάφερε να μειώσει σε 4-2. Ο Ιάπωνας ανταμείφθηκε γι' αυτή τη μαχητικότητά του και στο επόμενο game έκανε εκείνος το break, για να σερβίρει επιτυχημένα για το 4-4 και να φέρει την απόλυτη ισορροπία στο 3ο σετ.

Ο Nishikori έμεινε ζωντανός και στο 10ο game του 3ου σετ, όταν έσβησε match point του Σέρβου και ισοφάρισε σε 5-5. Το σετ οδηγήθηκε σε ένα tie-break, όπου και οι δύο προσπάθησαν για το καλύτερο, ο Djokovic όμως έδειχνε πιο ψύχραιμος και δημιούργησε τριπλό match point στο 6-3.

Για άλλη μια φορά ο Ιάπωνας φώναξε δυνατό "παρών" όταν ήταν υπό πίεση και έσβησε δύο ακόμη match points, στο 4ο συνολικά όμως (και πρώτο στο δικό του σερβίς) ο Nole πήρε τον πόντο και έβαλε τέλος σε αυτόν τον επικό ημιτελικό, μετά από 3 ώρες και 2 λεπτά πολύ υψηλού επιπέδου τένις.

Αυτή ήταν η 8η διαδοχική νίκη του Djokovic με αντίπαλο τον Nishikori και 9η συνολικά, σε 11 αναμετρήσεις (9-2). Βελτίωσε το ρεκόρ του στη φετινή σεζόν σε 37-2, ενώ στη Ρώμη έχει 39 νίκες σε 44 αγώνες (39-5).

Αύριο ο Nole θα αναζητήσει την 40ή νίκη του στο Foro Italico, χάρη στην οποία θα κατακτήσει τον 3ο συνεχόμενο τίτλο του στην ιταλική πρωτεύουσα και 5ο συνολικά. Θα παίξει με τον Murray για 33η φορά στην καριέρα του, έχοντας κερδίσει τον Βρετανό στις 23 από τις 32 προηγούμενες αναμετρήσεις τους (23-9), καθώς και στις 12 από τις 13 τελευταίες!