10 Μαΐ 2016

Στα σύννεφα χωρίς αλεξίπτωτο - Γράφει η Τζένη Σουκαρά


 «Σήμερα είναι μια μέρα σημαντική. Και είναι σημαντική, διότι μετά από έξι χρόνια διαρκών περικοπών, κακών ειδήσεων και σκληρής λιτότητας είχαμε επιτέλους καλές ειδήσεις»

 Με τη φράση αυτή άρχισε την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός των εξαντλητικών διαπραγματεύσεων αλλά του ιδίου αποτελέσματος με τους προκατόχους του, Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις του Eurogroup..



Κι όλα αυτά λίγο πριν βγω στους δρόμους με σημαιάκια για την απελευθέρωση, έτσι που έβλεπα τα χαχανητά του Τσακαλώτου.

Περιχαρής λοιπόν ο Αλέξης μας είπε, ότι μετά από 6 χρόνια πανούκλας, όπου η άρρωστη Ελλάς βρισκόταν υπο περιορισμό  για  «απολύμανση» και στο εδώλιο του κατηγορουμένου, επισφραγίστηκε τι;;; Τι αγάπη μου; Καμιά επιταγή; Καμιά διαγραφή του χρεους; Τι επισφραγίστηκε; Κανένας φρονιμήτης;  Όχι! Επισφραγίστηκε μια «θεμελιώδης αλλαγή  εικόνας»! Άι στο καλό και ανησύχησα!  Άλλαξε δηλ. το φόντο, βάλαμε πίσω ένα μπεντζαμίνο, πώς να σου το πω για να παρεισφρήσει στα νοητικά σου κύτταρα, καθότι ο Αλέξης είναι και λίγο δυσνόητος μετά απο τόσες εξαντλητικές διαπραγματεύσεις και καρποφορούσες χρέη βεβαίως - βεβαίως.


Άλλαξε η θέση της χώρας, μας είπε ο πρωθυπουργός μας. Κι εκεί που φοβήθηκα πως λίγο ακόμα και σμίγουμε με την Αφρική, μου εξήγησε, πως η Ελλάς με την ευρωπαϊκή πορεία της αλλά και με τους συμμάχους που έχουμε πλέον δίπλα μας σε ολόκληρη την Ευρώπη, έχει πώς να σου το πώ; Άλλο αέρα! Βουνίσιο! 


Εξηγώ:
Οποιος βγάζει πάνω από 680 ευρώ τον μήνα θα φορολογείται, 900.000 συνταξιούχοι θα έχουν δραματικές μειώσεις στις συντάξεις, οι μικρομεσαίοι ανεβαίνουν από το 26% της φορολόγησης στο 29%, οι πάντες θα βογγήξουν κάτω απ’ το βάρος εκατοντάδων έμμεσων φόρων - δεν συνεχίζω, ο κατάλογος είναι ατελείωτος (και μόνον η κορυφή του παγόβουνου είναι ορατή).

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε, ότι σήμερα η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη και απομονωμένη, αλλά βρίσκει ισχυρή υποστήριξη από μια σειρά πολιτικών δυνάμεων και κυβερνήσεων που έχουν πια κατανοήσει, ότι δικαιούται επιτέλους να γυρίσει σελίδα.
 
Βέβαια αυτές οι κυβερνήσεις με την πρώτη ευκαιρία κλείνουν σύνορα, ανοίγουν τάφρους για να μην φτάσει το πόδι σου σε άλλα εδάφη και γενικώς αυτές οι κυβερνήσεις επι του πρακτέου πρωθυπουργέ μου χαρωπέ (αλήθεια δεν ξέρω γιατί – μάλλον μου το κρατάς για έκπληξη), έχουν ορίσει τα νέα σύνορα της Ευρώπης χωρίς να μας βγάλουν από τη Σεγκεν. Μην γίνομαι κακιά αγάπη μου, εαν είναι να τα βρω με τον Σόιμπλε και να μπω στο κάδρο, ψωμί και αλάτι.


Αυτή λοιπόν η συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ, είπε ο πρωθυπουργός, ήταν τόσο ευεργετική, ευάερη και ευήλια, διότι κατόρθωσε η Ελληνική κυβέρνηση με τον Ευκλείδη, που ο λόγος του είναι συμβόλαιο θανατηφόρο, ως απεδείχθη, να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και του δανεισμού και να μπει στον δρόμο της ανάκαμψης.( Ώπα! Προχώρα πατριώτη μου την παράγραφο ταύτη, γιατί θα κάνω τον κόκορα σαν τον Κωνσταντίνου στην μαυρόασπρη της Φίνος και θα με μπαγλαρώσουν).Κικιρίκου!!


Όλα αυτά  γίνονται μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου και του τετάρτου ολοταχώς προς  καβάτζα, την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικου για να έρθει ο δρόμος για την εκταμίευση μιας μεγάλης δόσης,λεει, που θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην ελληνική κοινωνία .

Τι δεν καταλαβαίνεις; Άκου τον πανηγυρικό της Θεανούς και άνοιξε τα μάτια σου και φτιάξε πίτα: «Ο Τσίπρας είναι ηγέτης παγκοσμίου ακτινοβολίας που γεννιέται κάθε εκατό χρόνια»

Ο χορός των πανηγυρικών και των πανηγύρεων πάνω σε στάχτες.

Κατόπιν όλων αυτών των γενικών, αόριστων, επαναλαμβανόμενων, δυσνόητων αφηγημάτων, μπορώ να πω, ότι χαίρω τόσο πολύ και συγκινούμαι κυρίως για την ταπεινοφροσύνη του πρωθυπουργού μου, του καταφερτζή, ο οποίος με συμβουλεύει να μην βγω μετά απο αυτη την επιτυχία στους δρόμους και μεθύσω από χαρά και κάνω την Ελλάδα Ρίο, καθότι "δεν πετάμε και  στα σύννεφα" (που θα έπρεπε). 
Διότι "Τώρα μπαίνουμε στην πιο απαιτητική φάση!" Εδώ είναι και το ζουμί αγάπη μου! Αν το κατάλαβες!