19 Μαΐ 2016

Όλα!!!

  
Γεια σου φίλε Πιτσιρίκο,
Θυμήθηκα που λες πως λίγους μήνες νωρίτερα (πριν από το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015) ίσως λίγο πριν τις Ευρωεκλογές του 2014, είχε γίνει ένα δημοψήφισμα στην Θεσσαλονίκη, όπου οι κάτοικοι είπαν «όχι» στην ιδιωτικοποίηση του νερού. 

Το δημοψήφισμα αυτό είχε διοργανωθεί και με την συμμετοχή του ΣΦΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε τότε εκμεταλλευτεί και το...

 αποτέλεσμα πολιτικά.

Σήμερα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, για να γίνουν τα δέοντα.

Ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεξί χέρι του «Τσε της Μεσογείου», καθηγητής οικονομικών, «μαρξιστής», πλούσιος και άξιος συνεχιστής των οικογενειακών του παραδόσεων στον γερμανοτσολιαδισμό, ανακοίνωσε την σταδιακή ιδιωτικοποίηση–ξεπούλημα 12 ΔΕΚΟ, μεταξύ των οποίων η ΔΕΗ, η ΕΥΑΘ και η ΕΥΔΑΠ.

Μετά από τα αεροδρόμια και τα λιμάνια, η κυβέρνηση της πρωτο-δεύτερης βγάζει πωλητήριο σε όλες τις ΔΕΚΟ.

Θα ακολουθήσουν οι Τράπεζες, αφού πρώτα απελευθερωθούν οι απολύσεις, προκειμένου να τις αδειάσουν από τους «αργόσχολους» υπαλλήλους και φυσικά μια ακόμα ανακεφαλαιοποίηση από δάνεια του Ελληνικού δημοσίου πριν τις πάρουν «καθαρές» κι από τα κόκκινα δάνεια, οι ξένοι.

Στο μεταξύ, έχουν ήδη ανοίξει στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες, ενώ θα ακολουθήσει και το άνοιγμα σκλαβοπάζαρων για τους γηγενείς.

Είναι νομίζω φανερό, πως οι «Τσολάκογλου της αριστεράς» θα πρέπει να ξαναδιαβάσουν, όλα όσα ο μεγάλος Ζοζέ Σαραμάγκου** έγραφε για τους νεοφιλελέδες της εποχής του.

Τώρα που τους έχει ευνουχίσει ο Σόιμπλε και που έχουν πιάσει γκόμενα την εξουσία, ήρθε η ώρα να ιδιωτικοποιήσουν και εκείνο που πραγματικά τους ανήκει.

Να ιδιωτικοποιήσουν και το μ..... της θειάς τους. Και της αδερφής τους. Και της γυναίκας τους.

Να τα ιδιωτικοποιήσουν όλα!

Φιλιά από την Εσπερία

Ηλίας

ΥΓ. Παρακολούθησα επίσης την συνέντευξη της Κωνσταντοπούλου στο ΤΡΡ χθες το βράδυ. Σαν μην έχουν οι γίνει οι εκλογές του Γενάρη του 2015 και όλα όσα ακολούθησαν μετά. Η πολιτική γραμμή που είχε ο τότε ΣΥΡΙΖΑ ίδια κι απαράλλακτη. Αλλά για αυτό χρειάζεται ένα άλλο κείμενο. Κάποια πράγματα πρέπει να ειπωθούν τώρα, που είναι νωρίς και όχι στο μνημόσυνο της …πλεύσης.

(Αγαπητέ Ηλία, ας τα ιδιωτικοποιήσουν όλα. Σάμπως δικά μας είναι; Κάτι ήξερα εγώ που δεν ήθελα ούτε περιουσία, ούτε ιδιοκτησία. Και βέβαια, η Ελλάδα δεν μου ανήκει και δεν της ανήκω. Από την άλλη, Ηλία, βλέπεις τους Έλληνες να αντιδρούν σε όλα αυτά; Μόνο καμιά Παναγιωταρέα ξέρουν να βρίζουν στο Διαδίκτυο και νομίζουν ότι έχουν κάνει κάτι πάρα πολύ επαναστατικό. Στη συγκέντρωση για το Ασφαλιστικό ήμασταν τρεις κι ο κούκος. Ηλία, νομίζω πως οι περισσότεροι Έλληνες έχουν αποδεχτεί, πως η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο και πως οι κυβερνήσεις είναι διακοσμητικές. Δεν λέω ότι κάνουν καλά, αλλά αυτό συμβαίνει. Άνθρωπο να του κάνουν ανάθεση δεν βλέπουν [γιατί πάλι ανάθεση θέλουν να κάνουν οι περισσότεροι Έλληνες], οπότε αυτό μάλλον θα σέρνεται για καιρό. Τσίπρας, Τσακαλώτος και λοιποί αριστεροί επαναστάτες είναι ανδρείκελα, όπως ανδρείκελο είναι και ο Μητσοτάκης που είναι στην αναμονή. Μόνο οι Έλληνες μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση, αλλά μάλλον δεν θέλουν. Αν το ήθελαν, θα το έκαναν. Άρα, η υπάρχουσα κατάσταση τους καλύπτει. Τους αρέσει πιο πολύ από κάτι άλλο. Μια χαρά, κανένα πρόβλημα. Ηλία, άσε το λαό να εκφραστεί. Πάντως, δεν τους είχα για τόσο κορόιδα τους Έλληνες. Έξι χρόνια μετά την χρεοκοπία, οι περισσότεροι χαμπάρι δεν έχουν πάρει, για το τι παίζεται. Χώρια που είναι γεμάτοι βεβαιότητες. Αυθεντίες όλοι. Η Ελλάδα ξεπουλιέται και οι Έλληνες είναι ακόμα χωρισμένοι σε δεξιούς και αριστερούς. Και δούλοι όλοι. Με την χρεοκοπία κατάλαβα, πως είμαι πιο πατριώτης, από αυτούς που δηλώνουν πατριώτες. Ηλία, δεν γράφεις καλύτερα εντυπώσεις από την Ελβετία; Η Ελλάδα έχει γίνει πολύ βαρετή. Ούτε οι χώρες της βόρειας Ευρώπης [που κορόιδευαν μέχρι πρόσφατα οι Έλληνες] δεν είναι τόσο βαρετές. Και, βέβαια, οι «άοσμοι και άχρωμοι» Ελβετοί αγαπούν περισσότερο τη χώρα τους από όσο αγαπούν οι Έλληνες την Ελλάδα. Με πράξεις, όχι με λόγια. Να είσαι καλά, Ηλία.)
 






 **Ζοζέ Σαραμάγκου

Ιδιωτικοποιήστε, ιδιωτικοποιήστε, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΤΕ!

Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα,
ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός,
ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας,
ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος,
ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο,
ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο,
ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά.

Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων,
ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη,
παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων
σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό.
Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου…

Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε
και την π......α την μάνα που σας γέννησε.

Και αυτό θα ήταν πολύ καλύτερο από όσα έκαναν, αφού τουλάχιστον αυτή (η μάνα τους) είναι δική τους.

Αυτή η χώρα, όμως, δεν ανήκει σε αυτούς επειδή δεν αξίζουν.


 ΠΗΓΗ: pitsirikos.net