11 Μαΐ 2016

Ανάγκα και… Συριζαίοι πείθονται! - Της Χριστίνας


Αφήνω τους θεούς που κάτω από την ανάγκη πείθονται και πιάνω τους Συριζαίους… Τους φέροντες την ελπίδα και την Αριστερή φιλοσοφία στην Ελλάδα ( οραματίζονταν και την εξάπλωση στην Ευρώπη).

Στα μισά του δρόμου … πισωγύρισες που λέει και το κλέφτικο , το Εθνικό το άσμα, έτσι το πάθαν και οι του Αλέξη με πρώτο βέβαια τον ίδιον!

 

Κυβερνούν με τις συνθήκες που τους υπαγορεύονται κόντρα στο επικό «δεν είμαι Πρωθυπουργός παντός καιρού». ΕΓΙΝΕΣ!
Δικαιολογούν την κάθε ενέργεια που είναι έξω από την Αριστερή φιλοσοφία και τις προεκλογικές εξαγγελίες με την συμφωνία που έπρεπε να υπογραφεί για να… σωθούμε! ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ

Πιστεύουν πως ο λαός κατανοεί , συγχωρεί και θυμάται πως εκείνοι «δεν θέλουν αλλά τους αναγκάζουν»… ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ!

Έχουν πειστεί πως έκαναν και κάνουν το καλύτερο δυνατό – υπό τας συνθήκας-  αλλά… ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙ ΑΥΤΟ!


Παραθέτω τις δηλώσεις της Βουλευτριάς μας ( έτσι επιθυμεί να αναγράφεται) Μαρίας Θελερίτη, απομαγνητοφωνημένες , έτσι όπως κατεγράφησαν χθες στο περιθώριο της εκδήλωσης για την ανασκαφική έρευνα στο Χιλιομόδι. 


Η κυρία Θελερίτη χρειάστηκε μόλις 1:23'  για να αιτιολογήσει τα του φορολογικού και κάτι τις περισσότερο 1:55' για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα του ασφαλιστικού.
Δήλωσε λοιπόν επι λέξει:

 
«Η ψήφιση του μνημονίου, αυτής της συμφωνίας που λέγαμε ότι είναι επώδυνη. Μέρος αυτής ήταν και το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Νομίζω ότι υπάρχει μια μεγάλη παραπληροφόρηση και για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. 
Όσων αφορά το φορολογικό έγινε μια πολλή μεγάλη προσπάθεια να μην υπάρξει μεγάλη αύξηση των φορολογικών συντελεστών . Αυτό που προσπάθησε η κυβέρνηση να διασφαλίσει είναι όσο δυνατόν μισθωτούς συνταξιούχους  νέους επιστήμονες και από ένα εισόδημα 30 χιλιάδων και πάνω να υπάρξει μεγαλύτερος συντελεστής φόρου. Αντιλαμβάνεστε πως ως ώρας πλήρωναν την κρίση και τις συνέπειες της λιτότητας μισθωτοί και συνταξιούχοι αυτή τη φορά μεταφέρθηκε και σε άλλες κατηγορίες αυτά τα μέτρα τα επώδυνα τα οποία τα γνωρίζουμε και λόγω της συμφωνίας έπρεπε να συγκεντρωθούν αυτά τα ποσά.  ( 1:23 )
Όσων αφορά το ασφαλιστικό γνωρίζουμε όλοι ποιος ευθύνεται για όλα αυτά. Πραγματικά το ασφαλιστικό εκ των πραγμάτων , δεν θα υπήρχε σύνταξη στις επόμενες γενιές. Κάποιος έπρεπε να πάρει το πολιτικό κόστος ώστε να υπάρχει σύνταξη και για τις επόμενες γενιές. Δεν είναι ότι καλύτερο, αυτό το ασφαλιστικό δημιουργήθηκε κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Έχεις υψηλό ποσοστό ανεργίας άρα δεν έχεις εισφορές, έχεις μεγάλο ποσοστό αδήλωτης εργασίας και άρα δεν έχεις εισφορές και έχεις 6 χρόνια λιτότητας που έχουν γονατίσει το λαό και ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων δεν πληρώνει εισφορές γιατί δεν έχει.
Με βάση αυτά τα δεδομένα και την εξοικονόμηση του 1,6 δις ευρώ έπρεπε να δημιουργηθεί μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό ώστε να μην έχουμε οριζόντιες μειώσεις συντάξεων μισθών κτλ. Αυτό επιχείρησε να κάνει η κυβέρνηση , κάτω από αυτέ στις συνθήκες έφτιαξε αυτό το ασφαλιστικό.  (1:54)