11 Μαΐ 2016

Για έναν "κόφτη" γίνονται όλα - της Τζένης


Καλημέρα μας

Θρήνος, κλαυθμός και οδυρμός και στεναγμός και λύπη για τον περιβόητο «κόφτη»... 

Μανιάτικο μοιρολόι ...

Μα τι είναι ο αυτός ο «κόφτης»; 


Από εκεί που κράταγα  την ανάσα μου και  έβλεπα τα βράχια να έρχονται ή να πηγαίνω ξανά  στην κάλπη κι ετοίμαζα ταγέρ ...Απο εκεί που έριχνα πασιέτζες μετά ευχών για να δω  αν θα ανοίξουν οι τράπεζες ή θα μας κουρευθούν  οι καταθέσεις...  Απο εκει που  ήλθαν οι αναπάντεχες καλές ειδήσεις του  Eurogroup οι οποίες με έκαναν  να τραγουδώ  "είμαι ανεβασμένη στα σύννεφα πετάω".

Ήρθε ο "κόφτης" !  Δεν μπορεί να χαρεί κανείς πλέον σε αυτόν το τόπο!
 Ποιος" κόφτης "  αγάπη μου ;Πού τον ξέρει ο Τσίπρας ο αστήρ της Θεανούς; Πότε τον γνώρισε; Πώς μπήκε στην ζωή μας και την κάνει άνω κάτω;

"Κόφτης" είναι, λοιπόν, ο μηχανισμός περικοπής δαπανών που θα τεθεί σε εφαρμογή αν πέσουμε έξω στους στόχους. 

Δηλαδή χωρίς «κόφτη», γιατί τώρα το αισθάνομαι πως εμπαίζομαι,  αν πέσουμε έξω στους στόχους θα μας δώσουν μπόνους και αυξήσεις και δεν θα μας πάρει και θα μας σηκώσει!

Ο «κόφτης» αυτός λοιπόν έγινε το νέο δεδομένο στην ζωή μας .Μετατράπηκε κιόλας στο  «ιερό δισκοπότηρο» της αντιπολίτευσης. (Κυριάκο να σε δω τι θα λες μετά..)
Κι επομένως  ο δημόσιος διάλογος εξαντλείται σε έναν «κόφτη» στην περίπτωση που πέσουμε έξω... λες και αν πέσουμε έξω στους στόχους και χωρίς «κόφτη», θα γλιτώσουμε. 


Τι τα θες "κόφτρα" ζωή! Όλο τσαλίμια είσαι!