15 Μαρ 2016

Αποκλεισμός-σοκ για Murray!


O Andy Murray προηγήθηκε με 4-1 στο 3ο σετ, αλλά γνώρισε μια σοκαριστική ήττα από τον Federico Delbonis, στη μεγαλύτερη έκπληξη μέχρι στιγμής στο Indian Wells. 
Aυτή ήταν μόλις η 3η νίκη απέναντι σε παίκτη δεκάδας για τον Αργεντινό, που για πρώτη φορά φτάνει στους "16" τελευταίους ενός Masters.


 O Federico Delbonis πραγματοποίησε μια καταπληκτική εμφάνιση και όχι μόνο κοίταξε στα μάτια το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, Andy Murray, αλλά κατάφερε και να τον αποκλείσει. Ο 25χρονος Αργεντινός, Νο53 στον κόσμο, επιβλήθηκε του Βρετανού με 6-4, 4-6, 7-6 (3) σε 2 ώρες και 46 λεπτά μιας συναρπαστικής αναμέτρησης.

Ο Delbonis έδειξε από τα πρώτα λεπτά, πως δε θα αποτελέσει εύκολο αντίπαλο για τον Murray και προηγήθηκε με break πολύ νωρίς, στο 3ο game, για το 2-1. Ο Murray απάντησε αμέσως και ισοφάρισε σε 2-2, ο 25χρονος όμως είχε ακόμα ένα "εκρηκτικό" διάστημα και με τρία διαδοχικά games έφτασε να προηγείται με 5-3, για να κατακτήσει το σετ αυτό με 6-4.

Ο Murray απειλήθηκε άμεσα με αποκλεισμό και στο δεύτερο σετ, καθώς ο Delbonis ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος για break, στο πολύ κρίσιμο 9o game. O Σκωτσέζος τενίστας όμως έμεινε "όρθιος" και έσωσε ένα break point, για να κρατήσει το σερβίς του και να κάνει το 5-4. Αργότερα ήρθε η σειρά του να απειλήσει και έκανε ένα break μετά από πολύ ώρα, για να πάρει το 2ο σετ και να το πανηγυρίσει ανάλογα.

Ο Βρετανός ξεκίνησε πολύ καλά στο 3ο σετ και προηγήθηκε με 4-1. Όλα έδειχναν, πως η ανατροπή ήταν θέμα χρόνου, ο Delbonis όμως δεν τα παράτησε και πραγματοποίησε μια αξιέπαινη επιστροφή στο ματς. Αρχικά ισοφάρισε σε 4-4 και έπειτα έκανε ένα ακόμα break, για να πάρει το προβάδισμα με 6-5 και να βρεθεί μια ανάσα από τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του.

Ο Αργεντινός, ωστόσο, δεν κατάφερε να διαχειριστεί την πίεση και έκανε αρκετά λάθη, συμπεριλαμβανομένου και ενός double fault, σε αυτό το game. O Murray έχασε διπλό break point (6-5, 15-40), αλλά έκανε το break στην τρίτη του ευκαιρία και παρέμεινε για άλλη μια φορά "ζωντανός", στέλνοντας το σετ στο tie-break.

Στη νευραλγική διαδικασία του tie-break, παρά το γεγονός πως δεν είχε την ψυχολογία με το μέρος του και έμεινε νωρίς πίσω με 0-2, ο Delbonis διατήρησε την ψυχραιμία του και ήταν ο καλύτερος παίκτης. Ο Αργεντινός κέρδισε τους 7 από τους 8 επόμενους πόντους του tie-break μετά από το mini-break που δέχτηκε και ολοκλήρωσε τον τεράστιο θρίαμβό του, σε 2 ώρες και 46 λεπτά.

Αυτή ήταν η 3η νίκη του Delbonis απέναντι σε Top 10 παίκτη και η σημαντικότερη βαθμολογικά που πέτυχε ποτέ. Είχε κερδίσει τον Roger Federer, όταν ήταν στο Νο5 του κόσμου, στο Αμβούργο το 2013, καθώς και τον Stan Wawrinka, όταν ήταν στο Νο9, στη Γενεύη το 2015.

O Aργεντινός, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει την καλύτερη πορεία του σε Grand Slam στο Australian Open πριν μερικές εβδομάδες, φτάνοντας μέχρι τον 3ο γύρο, προκρίθηκε για πρώτη φορά σε 4ο γύρο Masters διοργάνωσης. Σε κυρίως ταμπλό διοργανώσεων του Indian Wells, είχε πετύχει μόλις μια νίκη στο παρελθόν.

Ο Delbonis θα διεκδικήσει ένα από τα εισιτήρια των προημιτελικών, με αντίπαλο είτε τον Gael Monfils, είτε τον Albert Ramos-Vinolas, στον 4ο γύρο της σπουδαίας διοργάνωσης της Καλιφόρνια.