19 Ιαν 2016

Λεφτά υπάρχουν (για 62 ανθρώπους)


Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Η διεθνής ΜΚΟ, Oxfam, δημοσίευσε σήμερα μια έρευνα που αφορά τον ιδιωτικό πλούτο.
Σύμφωνα με την έρευνα, 62 άνθρωποι κατέχουν το 50% του ιδιωτικού παγκόσμιου πλούτου.
Επίσης, το 1% του πληθυσμού κατέχει περισσότερο πλούτο απ’ ότι το υπόλοιπο 99%.


 Ακόμα, αυτοί οι 62 άνθρωποι αύξησαν τον πλούτο τους κατά 44%, ενώ οι φτωχότεροι 3,5 δισεκατομμύρια κάτοικοι του πλανήτη γη είδαν τον δικό τους να μειώνεται κατά 41%.

Εγώ προσωπικά δεν βλέπω κάποια σύνδεση με την παγκόσμια φτώχεια, προς Θεού.

Η οικονομία είναι ελεύθερη, οπότε να πάτε να πνιγείτε, όσοι δεν τα καταφέρνετε.

Οι ευκαιρίες είναι ίσες για όλους και όποιος θέλει μπορεί να μαζέψει ένα τρις για πλάκα.

Enjoy capitalism και όποιος αντέξει.

Επίσης, αυτά τα παλιοκομμουνιστικά σχολιάκια, ότι επειδή 62 άνθρωποι κατέχουν όσα και ο μισός πληθυσμός της γης και ότι εξαιτίας τους δεν φτάνει για όλους μας, εγώ δεν τα πιστεύω.

Εξάλλου δεν τα κλέψανε, τα βρήκαν πεταμένα στο δρόμο.

Κατά τ’ άλλα περιμένουμε σ’ ένα τέτοιο κόσμο, να καταπολεμηθεί η φτώχεια που αυτός δημιουργεί, φοβερό;

Μου αρέσει κιόλας, που διάβασα ένα άρθρο σήμερα, για το σούσουρο που έγινε με τον Παντελίδη και έτσι στο ξεκάρφωτο πέφτει μέσα η πρόταση να ηρεμήσουμε λίγο γιατί μπουζούκια μπορεί κάποτε να μην υπάρχουν, αλλά πλούσιοι που θα τα σκάνε σε βλακείες, θα υπάρχουν πάντα.

Μιλάμε κατουρήθηκα από τα γέλια.

Εκτακτο δελτίο ειδήσεων.

Η έννοια του πλούτου είναι ανθρώπινη εφεύρεση και δεν εμφανίστηκε με το που πάτησε ο άνθρωπος στη γη, ούτε καν υπήρχε στις πρώτες κοινωνίες, μάλιστα εμφανίστηκε την ίδια στιγμή με την έννοια της ανθρώπινης εκμετάλλευσης, έτσι τυχαία.

Επίσης, ο άνθρωπος δεν θα βρίσκεται εδώ μέχρι το τέλος του διαστήματος, οπότε μαζί με αυτόν θα χαθεί και η έννοια του πλούτου, εκτός αν την καταργήσει πριν τον καταργήσει εκείνη, αλλά όπως και να έχει, όλα τα… ωραία κάποτε τελειώνουν.

Τέλος, στο υπόλοιπο ζωικό βασίλειο δεν υπάρχει η έννοια του πλούτου, γιατί τα ζώα είναι πολύ πιο χαζά και δεν σκοτώνονται μεταξύ τους για το ατομικό κέρδος, ούτε διεξάγουν πολέμους για να κλέψουν τις πετρελαιοπηγές από το διπλανό κοτέτσι.

Λυπάμαι που θα το πω και θα σοκάρω την αρθρογράφο, αλλά δεν θα υπάρχουν πάντα πλούσιοι, γιατί πολύ απλά δεν θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι και αυτό από μόνο του αρκεί και όλα τα άλλα τα είπα για να εκτονωθώ.

Τέλος του έκτακτου δελτίου ειδήσεων.


Θα ήθελα να προσθέσω σε σχέση με την έρευνα, ότι αναφέρεται παράλληλα η συνεχής μείωση του αριθμού που κατέχει το 50% του παγκόσμιου ιδιωτικού πλούτου, καθώς κάποτε, το μακρινό 2010, ήταν 388.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το χρήμα μαζεύεται σε όλο και λιγότερα χέρια, απλή σύμπτωση είναι, γιατί οι πλούσιοι συνήθως είναι κάτι γεροκούσαλα σαν τον Soros, ενώ δεν έχουν και παιδιά, γιατί δεν προλαβαίνουν όλη μέρα με τις αγορές· άσε που και όσοι έχουν τέκνα αναγκαστικά μοιράζουν την περιουσία σε κομμάτια, οπότε σε καμιά 500αριά γενιές θα επέλθει και ο σοσιαλισμός, καθώς θα συμβεί με την περιουσία ότι και με ένα τεράστιο χωράφι.

Δηλαδή, ένα χωράφι ξεκινάει 100 στρέμματα και, χάρη σε παιδιά και εγγόνια, φτάνει σε 100 χρόνια να είναι καμιά χιλιάδα κομματάκια με μια-δυο πορτοκαλιές το καθένα.

‘Ασε που η Oxfam είναι πασίγνωστη ΜΚΟ-παρακλάδι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οπότε κάτι μίζερα αναρχοκομμούνια τα λένε αυτά και δεν έχουν βάση στον πραγματικό κόσμο, άρα όλο το κείμενο είναι ανούσιο.

Εξάλλου, μπορεί η παγκόσμια φτώχεια να αυξάνεται κάθε χρόνο, μπορεί οι παγκόσμιοι πρόσφυγες να είναι πολύ περισσότεροι από κάθε άλλη φορά στην παγκόσμια ιστορία, μπορεί η παγκόσμια ανεργία να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, μπορεί να αυξάνονται συνεχώς οι άνθρωποι που ζουν σκατένιες καταστάσεις, αλλά θα έρθει μια μέρα η ανάπτυξη και θα τα επιλύσει όλα εν ριπή οφθαλμού, ενώ αυτά τα μερικά τρισ., που έχουν αποκομίσει οι 62 κροίσοι, θα επιστρέψουν πίσω στο λαό.

Να δω, πότε θα πάρουν πρέφα οι άνθρωποι, πού πάνε όλα τα λεφτά που πληρώνουν σε φόρους, φλώρους και λογαριασμούς αγαθών, που θα έπρεπε να απολαμβάνουν δωρεάν.

Α ναι, ξέχασα.

Ο τζάμπας πέθανε, μην και χάσουν αυτοί οι 62 άνθρωποι κανά εκατομμυριάκι.

Το καλύτερο, όμως, είναι ότι 7,6 τρισεκατομμύρια βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε φορολογικούς παραδείσους.

Καλά το έλεγε ο ΓΑΠ, ότι λεφτά υπάρχουν, απλά δεν είναι για τα δόντια σας κορόϊδα.

Με εκτίμηση

Άρης

(Αγαπητέ Άρη, 62 άνθρωποι κατέχουν το 50% του ιδιωτικού παγκόσμιου πλούτου, ενώ το 1% του πληθυσμού, παγκοσμίως, κατέχει περισσότερο πλούτο απ’ ό,τι το υπόλοιπο 99%, αλλά κάποιοι δεν μπορούν ακόμα να αντιληφθούν πού είναι το πρόβλημα. Έλα ντε, πού να είναι άραγε το πρόβλημα; Όχι, δεν είναι ο καπιταλισμός το πρόβλημα. Μην τα ακούτε, αυτά που λένε οι παλαιοκομμουνιστές. Ματιασμένοι είμαστε. Αυτό φταίει. Να είσαι καλά, Άρη.)


ΠΗΓΗ: pitsirikos.net