7 Δεκ 2015

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ''ΞΑΝΑΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ''!


Η ψήφιση του προϋπολογισμού κάθε άλλο παρά απάλλαξε την κυβέρνηση από τους ιλίγγους που τη διατρέχουν. 
Ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε, με την ομιλία του στον προϋπολογισμό, να κρύψει την εικόνα πανικού και φόβου που διακατέχει τον ίδιο, την κυβέρνηση και τους βουλευτές της, μπροστά στα μέτρα που πρέπει, στη...


 βάση των μνημονιακών δεσμεύσεων του, να φέρει σε πέρας το αμέσως επόμενο διάστημα. 
Η μικρή αναβολή, για τον καινούργιο χρόνο, στην ψήφιση του ασφαλιστικού, η περαιτέρω μετάθεση των μέτρων για τους αγρότες κ.α, μπορεί να παρέτειναν προς το παρόν το περισσότερο σφίξιμο της μνημονιακής θηλιάς και των κοινωνικών αντιδράσεων, ώστε οι πρόθυμοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να κάνουν γιορτές, αν και παραμένει το αγκάθι της δέσμης των προαπαιτούμενων για τη δόση του 1 δις πριν τα Χριστούγεννα, που περιλαμβάνει και την τύχη του ΑΔΜΗΕ. 
Τα διλήμματα, όμως, θα επανέλθουν από τις αρχές Γενάρη δριμύτερα. 
 

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑ – ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ 
 

Ο Τσίπρας και κυρίως ο Δραγασάκης προσπάθησαν, με τις ομιλίες τους στη Βουλή, να κάνουν το ''μαύρο–άσπρο'', αναφορικά με το μέγα σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών. 
Οι συγκεχυμένες και γεμάτες ψεύδη και αποκρύψεις παρεμβάσεις τους, αυτό που έδειξαν, είναι την αγωνία που τους διακατέχει για τις απαράγραπτες ευθύνες τους στο σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης και τον φόβο μπροστά στην ενδεχόμενη διερεύνηση και απόδοση τους. 
Αυτό που φοβούνται περισσότερο οι Τσίπρας, Δραγασάκης, αλλά και συνολικότερα το οικονομικό κυβερνητικό επιτελείο, δεν είναι τόσο οι πολιτικές ευθύνες τους για το μέγα σκάνδαλο, τις οποίες μάλλον θα ''κουκουλώσει'' σύσσωμη η μνημονιακή αντιπολίτευση αλλά και τα καλοταϊσμένα από τις τράπεζες μέσα ενημέρωσης, όσο οι ποινικές ευθύνες τους για το σκάνδαλο, οι οποίες είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτές και βαρύτατες και μπορεί να τους αποδοθούν. 
Έτσι, ο Γ. Δραγασάκης δεν απάντησε στην απολογητική ομιλία του στη Βουλή σε καμιά από τις κατηγορίες που του απηύθυνε η ''Λαϊκή Ενότητα'' και τις οποίες χαρακτήρισε, τσουβαλιάζοντας τες με τα λεγόμενα της μνημονιακής αντιπολίτευσης, ως ανεύθυνες! 
Ο μέγας ανευθυνοϋπεύθυνος Γ. Δραγασάκης μιλάει για ανεύθυνους, όταν δεν απαντάει πως ο ίδιος και ο Τσίπρας, δικαιολογούν την απώλεια πάνω από 40 δις ευρώ του δημοσίου, τα οποία είχαν τοποθετηθεί στις προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις, κατά την τρέχουσα ανακεφαλαιοποίηση. 
Όταν, επίσης, ο Γ. Δραγασάκης δεν απαντάει, πως έχασαν δεκάδες δις στην ανακεφαλαιοποίηση από τον μηδενισμό της αξίας των μετοχών και το υποχρεωτικό κούρεμα ασφαλιστικά ταμεία και δεκάδες χιλιάδες μικρομέτοχοι και μικροομολογιούχοι. 
Δεν απάντησε συνειδητά, επίσης, ο Γ. Δραγασάκης, πως είναι δυνατόν με τα ''ψίχουλα'' των 5 δις να αγορασθεί από τα ξένα, κατά βάση, funds το 80% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. 
 

ΤΟ ΜΑΥΡΟ – ΑΣΠΡΟ ΣΤΟΝ ''ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ'' 
 

Στο μόνο που προσπάθησε να απαντήσει ο Γ. Δραγασάκης, ανεπιτυχώς βέβαια, ήταν στην κατηγορία περί αφελληνισμού των τραπεζών. 
Τα σαθρά επιχειρήματα που επικαλέσθηκε ο Γ. Δραγασάκης αφορούσαν την Εθνική Τράπεζα και τηνΤράπεζα Πειραιώς, αναγνωρίζοντας εμμέσως ότι Eurobank και Alpha πήγαν στα χέρια ξένων funds. 
Δεν μας είπε, όμως, πως το ΤΧΣ έπεσε από το 84,83% του μετοχικού κεφαλαίου στην Εθνική, στο 41,2%μετά την ανακεφαλαιοποίηση και από 80,95%, στο 26,4% στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ δεν μας ανέφερε ποιοί είναι οι εγχώριοι επενδυτές που κατέχουν μετά την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση, το 40% της Εθνικής και πως συμμετείχαν σε αυτήν; Για να μην πούμε, από που και ως που θεωρείται εγχώριος επενδυτής το ΤΧΣ, όταν τον πρώτο λόγο σε αυτόν έχει η ''Teratoika''! 
Όσο δε, για τη φωτογραφική τροπολογία που αποκάλυψε η Iskra, τσιμουδιά από τον αντιπρόεδρο! 
Την αλήθεια, όμως, για το μέγα σκάνδαλο των τραπεζών την ξεστόμισε ο Γιώργος Σταθάκης, λέγοντας, ουσιαστικά, ότι προτίμησε να χάσουν τα λεφτά τους οι φορολογούμενοι, τα ταμεία και οι μικροεπενδυτές, παρά να περάσουν οι τράπεζες στο δημόσιο. Γι' αυτό θα πρέπει να ''κάτσουν στο σκαμνί'' οι υπεύθυνοι, θα προσθέταμε εμείς. 
 

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ''ΞΑΝΑΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ''! 
 

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια, που μάλλον ηχούσε σαν ειρωνεία, να δώσει ένα τόνο αισιοδοξίας στους βουλευτές του, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε, πως θα ''ματώσουμε, αλλά θα τα καταφέρουμε, θα βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια και αν χρειαστεί θα ξανασυγκρουστούμε''! 
Αυτή η επανασύγκρουση έμοιαζε μάλλον ως απειλή για τον ελληνικό λαό, αφού η προηγούμενη υποτιθέμενη ''σύγκρουσή'' του (θέατρο φυσικά) με το ευρωκατεστημένο, άδειασε και ξεζούμισε τα ταμεία της χώρας, ενώ κατέληξε σε τρίτο καταστροφικό μνημόνιο. 
Τώρα, σε ποια νέα δεινά, άραγε, θα οδηγήσουν τη χώρα και το λαό οι θεατρινισμοί και τα ''καραγκιοζιλίκια Τσίπρα, στη μάταιη τυχοδιωκτική του απόπειρα να απαντήσει στα αδιέξοδα του; 
 

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΛΗΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΣΥΝΙΣΤΑ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ 
 

Η ζωή αλλά και η ρεαλιστική ανάλυση των δεδομένων καταδεικνύει, ότι δεν μπορεί να υπάρξει σύγκρουση με τα ευρωκατεστημένα, η οποία να έχει θετική έκβαση για την Ελλάδα, αν δεν υπάρχει ισχυρή βούληση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης να φύγει η χώρα από την ευρωζώνη στη βάση ενός ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος. 
Οτιδήποτε άλλο, συνιστά κακόγουστη παράσταση προς λαϊκή παραπλάνηση, που οδηγεί ευθέως σε καταστρεπτικές συνέπειες. 
Ο προϋπολογισμός μπορεί να ψηφίστηκε μέσα από ανούσιες αντιπαραθέσεις μνημονιακών δυνάμεων και τα άσφαιρα πυρά του ΚΚΕ, αλλά οι εξελίξεις είναι μπροστά μας και θα είναι ραγδαίες και ίσως πολύ γρήγορες. 
Για άλλη μια φορά έγινε πολύ αισθητή η απουσία της ΛΑ.Ε στη Βουλή και η έλλειψη ενός μεγάλου μετώπου των αριστερών, προοδευτικών, αντιμνημονιακών και πατριωτικών δυνάμεων. 
Οι εξελίξεις, όμως, δεν θα κριθούν σε μια κλειστή κοινοβουλευτική αίθουσα, ούτε οι αρνήσεις κάποιων ηγεσιών μπορούν να εμποδίσουν τη διαμόρφωση του μεγάλου και νικηφόρου λαϊκού αγωνιστικού μετώπου. Συνεχίζουμε πιο δυναμικά!
 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΡΠΗΣ
ΠΗΓΗ: iskra.gr