7 Δεκ 2015

Αλέξη, είσαι ένας τιτάνας

  
Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Πριν λίγο καιρό, ο Αλέξης Τσίπρας ξεστόμισε μια απίθανη ατάκα προς την αντιπολίτευση: «Εσείς ποιους παριστάνετε σήμερα, τους αντιμνημονιακούς;»
Πίστευα μέχρι χθες, πως αυτή η ατάκα θα ήταν αξεπέραστη."Εκανα λάθος".
Ο Αλέξης Τσίπρας καταφέρνει να ανεβάζει συνεχώς τον πήχη, να γίνεται όλο και καλύτερος στην πολιτική μπουρδολογία. Αλέξη, είσαι ένας τιτάνας.


 Με αφορμή τα όσα έγραψαν τα γερμανικά ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες, ο Τσίπρας ξεστόμισε την νέα καλύτερη/χειρότερη ατάκα του: «Κανείς δεν μπορεί πια να εκβιάζει την Ελλάδα. Περαστικά».

Ε όχι, κάποιος να με τσιμπήσει, ο τύπος κοντεύει να με αφήσει χωρίς συκώτι.

Φυσικά -Αλέξη- και δεν μπορεί πια κανείς να εκβιάσει την Ελλάδα.

Η Ελλάδα, πλέον, κάνει όλα τα χατίρια, οπότε ποιος ο λόγος να την εκβιάσει κανείς;

Σατανικό.

Εκεί που είχαμε φτάσει να μας εκβιάζουν για τις δόσεις και τα παρελκόμενα, τώρα είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά:

– Κόψτε και άλλο τις συντάξεις αλλιώς θα σας πετάξουμε από το ευ…
– Το κάναμε χθες.
– Βάλτε νέο φόρο στα ακίν….
– Το κάναμε προχθές.
– Αν δεν κάνετ..
– Κοιτάξτε. Ολα αυτά που λέτε και πολλά παραπάνω τα κάναμε την περασμένη βδομάδα. Δεν μπορείτε πια να μας εκβιάζετε με grexit και χρεοκοπίες. Τη δόση, παρακαλώ γιατί έχουμε και δουλειές.
– Μα, μα….
– Τη δόση μας. Τα λέμε τον επόμενο μήνα, σας τσακίσαμε πάλι.

Μιλάμε τους έχουμε κάνει τη μούρη κρέας.

Αντίσταση δια της ολοκληρωτικής υποταγής, το έλεγε και ο Λένιν, σε μια συμμαχία πάντα ο ένας κάνει το άλογο κι ο άλλος τον καβαλάρη.

Ε, εμείς θα κάνουμε μια ζωή το άλογο, venceremos.

Επίσης, ο Λένιν έλεγε, να μην φοβάσαι ποτέ τον πλούσιο, αντιθέτως να φοβάσαι τον γιο της πλύστρας.

Οπότε αποφασίσαμε, σύμφωνα με τον Τύπο της Κυριακής, να προσφέρουμε έκπτωση φόρου από 20% εώς 80% στον καθένα από τους περίπου 10.500 κροίσους της λίστας Μπόργιανς (σύνολο 6,5 δισ. καταθέσεων), αν αυτοκαταγγελθεί.

Και για καθένα από τα χαμένα δισ. των γενναίων εκπτώσεων, καμιά ανησυχία, θα φροντίσει πάλι ο γιος της πλύστρας, της εργαζόμενης μάνας γενικότερα.

Το ωραίο της υπόθεσης είναι, πως αν χρωστάς 10.000 ευρώ σου λένε ρύθμιση, αλλιώς πας φυλακή και αν «ξέχασες» (θερίζει το Alzheimer στα υψηλά εισοδήματα) να δηλώσεις κάμποσα εκατομμύρια, τότε σε παρακαλάμε να αυτοκαταγγελθείς και παίρνεις και μπόνους, ρε μπαγάσα, που κατέκλεψες το ελληνικό κράτος.

Τέλος πάντων, μετά τις επιτυχίες με τη λίστα Λαγκάρντ και τη λίστα Μπόργιανς, σειρά παίρνει η λίστα γάμου με τους δανειστές, που τελειωμό δεν θα “χει, οπότε βίος ανθόσπαρτος!

Σε πιο «ευχάριστα» νέα: πρωτιά Λεπέν στις περιφερειακές εκλογές της Γαλλίας.

Η Ευρώπη προοδεύει κάθε μέρα που περνάει.

Είμαι σίγουρος, πως είμαστε ένα μόλις βήμα από τον σοσιαλισμό.

Του ΠΑθαμεΣΟΚ ή τον εθνοσοσιαλισμό, θα σε γελάσω, αλλά σοσιαλισμός να “ναι και ότι να “ναι.

Η επόμενη οικονομική κρίση, μάλλον θα μας βρει να κοιτάμε τα ραδίκια ανάποδα και τους πάσης φύσεως φασίστες να πίνουν στην υγειά μας.

Φαντάζομαι, οι Γάλλοι θα πέφτουν από τα σύννεφα, αν σε μερικά χρόνια η Λεπέν αποδειχθεί λίγο…. αυταρχική, αν και έχω αρχίσει να υποψιάζομαι πως οι λαοί τις γουστάρουν τις αυταρχικές προσωπικότητες.

Καλά, πέραν της σάτιρας, δεν μου κάνει πλέον τίποτα εντύπωση.

Ούτε με φοβίζουν πλέον τα κτήνη.

Με φοβίζει περισσότερο ότι η κοινωνία τα έχει συνηθίσει.


Με εκτίμηση

Άρης

ΥΓ: “Οσον αφορά αυτό που μου είπες στο χθεσινό κείμενο, δυστυχώς οι 84 τελευταίοι μήνες έδωσαν όλες τις απαντήσεις, χωρίς καν να χρειαστούν οι αντίστοιχες ερωτήσεις. Η ελληνική κοινωνία συνήθισε τη φρίκη, ίσως πολύ πριν χάσει τη ζωή του ένας 15χρονος από σφαίρα αστυνομικού. Και ακόμα δεν είδαμε τίποτα…

(Αγαπητέ Άρη, για τον Αλέξη Τσίπρα θα πω, αυτό που έγραψα στα social media, στην διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού: «Πάντως, μπράβο στον Τσίπρα που δεν ντρέπεται καθόλου. Όχι, μπράβο του». Επίσης, πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου έγραψα ένα κείμενο για τον Τσίπρα και τους ομοίους του, με τον τίτλο «Κωλόπαιδα». Από την άλλη, ο κάθε Τσίπρας είναι η εικόνα της κοινωνία που τον εξέλεξε και τον εξέλεξε ξανά. Να τον χαίρεται λοιπόν. Εγώ το παραμυθάκι του αθώου λαού που τον κοροϊδεύουν οι πανούργοι Παπανδρέου, Σαμαράδες και Τσίπρες, δεν πρόκειται να το πλασάρω. Αυτά είναι για το «αθώο» κοινό του Λαζόπουλου, του κολλητού του Τσίπρα. Άρη, φυσικά και γουστάρουν οι λαοί τις αυταρχικές προσωπικότητες. Έγραψα εκατοντάδες φορές, πως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν να είναι ελεύθεροι και θέλουν πάντα κάποιον να τους λέει τι να κάνουν. Και τον βρίσκουν. Να είσαι καλά, Άρη.)
 

ΠΗΓΗ: pitsirikos.net