11 Δεκ 2015

"Πρόσωπο" της Χρονιάς


by To Skouliki Tom
Πρόσωπο της Χρονιάς από το περιοδικό TΙΜΕ αναδείχτηκε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, οπότε καταλαβαίνουμε, ότι η ανθρωπότητα πάει κατά διαόλου και το μόνο που μας σώζει, είναι ένας μετεωρίτης που...

 
 θα μας εξαφανίσει, όπως έγινε με τους δεινόσαυρους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Άνγκελα Μέρκελ είναι η πρώτη γυναίκα που λαμβάνει τον τίτλο "Πρόσωπο της Χρονιάς", μετά το 1999 που το βραβείο άλλαξε από "Άντρας της Χρονιάς", αν και η αλλαγή του ονόματος του βραβείου δεν ήταν απαραίτητη για την περίπτωσή της.

Πάντως, πριν την ανακοίνωση της απονομής του τίτλου, η σχετική δημοσκόπηση του ΤΙΜΕ έφερνε πρώτο τον υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς, αλλά το περιοδικό έγραψε τους αναγνώστες στα παπάρια του, οπότε συμπεραίνουμε, ότι οι δημοσκοπήσεις του ΤΙΜΕ είναι κάτι σαν τα δημοψηφίσματα του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το περιοδικό ΤΙΜΕ, η Άνγκελα Μέρκελ είχε τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως το 2015 κι αυτό είναι πολύ λογικό, αν σκεφτεί κανείς, ότι βγήκε ζωντανή από τις 17ωρες διαπραγματεύσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και προστάτευσε τον πλανήτη από τον κομμουνιστικό κίνδυνο του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, το ΤΙΜΕ αναφέρει, ότι η πιθανότητα να μη δεχτεί η Άνγκελα Μέρκελ την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, δεν ήταν ούτε μία στο εκατομμύριο αλλά τελικά εκείνη νίκησε τα προγνωστικά και κατάφερε να τον βάλει στο βρακί της μαζί με άλλα 10 εκατομμύρια Έλληνες.

Όπως ήταν φυσικό, η είδηση της απονομής του τίτλου στην Άνγκελα Μέρκελ προβλημάτισε ιδιαιτέρως το Μέγαρο Μαξίμου, αφού ο Αλέξης Τσίπρας περίμενε, να αναδειχτεί Πρόσωπο της Χρονιάς το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ή έστω ο φρέντο καπουτσίνο του Αλέκου Φλαμπουράρη.

Στη δεύτερη θέση για φέτος, μετά την Άνγκελα Μέρκελ, κατετάγη ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι και στην τρίτη ο Ντόναλντ Τραμπ, οπότε είναι προφανές, ότι το βραβείο πρέπει να ξαναλλάξει όνομα και να γίνει "Σκατόφατσα της Χρονιάς".

Βέβαια, αν ρωτούσαν εμένα οι συντάκτες του ΤΙΜΕ, θα τους έλεγα, ότι ο τίτλος για μία χρονιά τόσο θλιβερή όσο το 2015 ανήκει δικαιωματικά, σε κάθε έναν από τους πρόσφυγες που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους και να έρθουν αντιμέτωποι με την Ευρώπη που ονειρεύονται κάτι σκουπίδια σαν την "Καγκελάριο του Ελεύθερου Κόσμου".

Αλλά δε με ρώτησαν.

(Ανήθικο δίδαγμα: Επειδή, όπως καταλαβαίνετε, το μόνο σοβαρό μέσο που έχει απομείνει είναι το μπλογκ, η σελίδα και η εκπομπή μας, μη χάσετε αύριο στις 21.00 το The Three Mooges Radio Show που θα αναδείξει το δικό του Πρόσωπο της Χρονιάς.)

Σκατόφατσες της καθηερινότητας στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges