11 Δεκ 2015

Δέκα εντυπωσιακά κτίρια που δεν κατασκευάστηκαν ποτέ!


Εντυπωσιακά κτίρια που τα γνωρίσαμε σε μακέτες και ποτέ δεν τα είδαμε να υλοποιούνται… 
Μουσεία, εταιρείες, ουρανοξύστες, γέφυρες, δρόμοι σχεδιάστηκαν από διάσημους αρχιτέκτονες και ποτέ δεν ξεκίνησαν να κατασκευάζονται… 
Στη συνέχεια η λίστα έχει ενδιαφέρον…



1. Μουσείο Guggenheim, Αμπού Ντάμπι


Ο Frank Gehry το σχεδίασε για να γίνει ένα από τα αρχιτεκτονικά θαύματα του σύγχρονου κόσμου, που θα άνοιγε το 2012 αλλά η κατασκευή του είναι εν αναμονή…

2. Minerva, Λονδίνο


Ο ψηλότερος πύργος γραφείων του Λονδίνου ακυρώθηκε το 2006 λόγω οικονομικών προβλημάτων.

3. Πύργος Μόσχας, Ρωσία


Το 2008, ο Βρετανός αρχιτέκτονας Norman Foster σχεδίασε ένα εντυπωσιακό κτήριο που δεν κατασκευάστηκε ποτέ λόγω οικονομικών διαφορών με την κατασκευάστρια εταιρεία.

4. Bike Lane in the Sky, Κοπεγχάγη


Ποδηλατόδρομος στον ουρανό που δεν υλοποιήθηκε γιατί θεωρήθηκε ασύμφορη κατασκευή αλλά και δύσκολη στην χρήση της από τους ποδηλάτες.

5. Στάδιο Πόρτσμουθ, Αγγλία


Θα κατασκευαζόταν προς αντικατάσταση του ιστορικού Fratton Park αλλά η οικονομική κρίση του 2008 έβαλε φρένο στις εργασίες.

6. Chicago Spire, Ιλινόις


Φιλόδοξο σχέδιο από τον προγραμματιστή Garrett Kelleher να κατασκευάσει έναν πύργο σχεδιασμένο από τον Καλατράβα κοντά στη νότια όχθη του ποταμού του Σικάγου. Όμως οικονομικές δυσκολίες σταμάτησαν την κατασκευή.

7. Sky City, Changsha, Κίνα


Ουρανοξύστης και το ψηλότερο κτήριο του κόσμου σταμάτησε να κατασκευάζεται το 2013 λίγες μόλις μέρες μετά την έναρξη των εργασιών.

8. Shimizu Mega-City, Τόκιο


Δομή 12 φορές μεγαλύτερη από την Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας που θα μπορούσε να στεγάσει 750.000 ανθρώπους – η μεγαλύτερη ανθρώπινη κατασκευή στην ιστορία της Γης, με 2.004 μέτρα ύψος. Προς το παρόν βρίσκεται εν αναμονή κεφαλαίων.

9. Πύργοι του Ντουμπάι


Ένα συγκρότημα τεσσάρων πύργων που είναι εν αναμονή.

10. Signature Tower, Νάσβιλ, Τενεσί


Με διαμερίσματα, γραφεία, ξενοδοχείο και καταστήματα, το κτήριο είχε αρχικά προγραμματιστεί να έχει 70 ορόφους και ύψος 314 μ. Στην πορεία μειώθηκε σε ύψος και ορόφους και πλέον είναι άγνωστο εάν θα κατασκευαστεί ποτέ, ενώ στον χώρο όπου θα χτιζόταν έχει προγραμματιστεί η δημιουργία μιας μικρότερης δομής.


ΠΗΓΗ: perierga.gr