25 Νοε 2015

«Βόμβα» Μπακογιάννη: Δεν αποκλείω να έγινε σαμποτάζ στις εκλογές της ΝΔ


«Βόμβα» μεγατόνων έριξε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία δεν απέκλεισε το «φιάσκο» της εκλογικής διαδικασίας της περασμένης Κυριακής, για εκλογή προέδρου της ΝΔ να οφείλεται σε σαμποτάζ....
 


Παράλληλα κατήγγειλε ότι το 2009 – όταν εκείνη ήταν υποψήφια κόντρα στον Αντώνη Σαμαρά, το σύστημα «έπεσε» για 4-5 ώρες και εκεί «έγιναν σημεία και τέρατα» υπονοοώντας σαφώς νοθεία.

Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο Mega (στην Ολγα Τρέμη και Γιάννη Πρετεντέρη) τόνισε αρχικά με νόημα: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα συμφέρον και σε κανέναν εκτός ΝΔ να προσπαθήσει να αποφασίσει για τα δικά μας θέματα». Διευκρίνισε ότι μιλά για πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα και διαβεβαίωσε ότι «περάσαμε πράγματι δύσκολα αλλά η ΝΔ θα ξανασηκωθεί στα πόδια της».

Οταν κλήθηκε να προσδιορίσει συγκεκριμένα, ποια συμφέροντα εννοεί και αν υποννοεί ότι έγινε και σαμποτάζ την περασμένη Κυριακή, η κα Μπακογιάννη απάντησε: «Δεν αποκλείω να έγινε σαμποτάζ». Οπως είπε μάλιστα «εδώ μια γιορτή κάνουμε και ανάβουμε τα φώτα να δούμε αν δουλεύουν. Είναι δυνατόν να συνέβη αυτό στη ΝΔ;».

Εγινε νοθεία το 2009

Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, η βουλευτής της ΝΔ υπενθύμισε: «Επειδή έζησα την διαδικασία του 2009 (σ.σ. όταν ήταν υποψήφια κόντρα στον Αντώνη Σαμαρά) και δικαιούμαι να το λέω, η διαδικασία είχε τα ίδια προβλήματα». Και έριξε την δεύτερη βόμβα: «Εκλεισαν τα μηχανήματα επί 5 ώρες. Εγιναν σημεία και τέρατα. Αλλά για να διασφαλιστεί η ενότητα δεν μίλησα.

    Δημοσιογράφος: Λέτε ότι το 2009 η διαδικασία δεν ήταν αδιάβλητη;
    Μπακογιάννη: Λέω ότι το 2009 είχε πολλά προβλήματα.
    Δημοσιογράφος: Εγινε νοθεία το 2009;
    Μπακογιάννη: Δεν πρόκειται να μπω σε αυτή την κουβέντα σήμερα. Το 2009 έπεσαν τα μηχανήματα επί ώρες. Εγιναν πράγματα και θαύματα. Αυτό που έκανα τώρα, είναι ότι ενημέρωσα όλους τους υποψηφίους έναν προς έναν να μην επαναληφθούν τα όσα έγιναν το 2009. Τους είπα: Προσέξτε γιατί το αδιάβλητο της διαδικασίας είναι βασικό για την ενότητα της επόμενης ημέρας.
    Δημοσιογράφος: Μπορεί να έγιναν πράγματα που να αλλοίωσαν το αποτέλεσμα;
    Μπακογιάννη: Μπορεί, αλλά εγώ αποδέχθηκα το αποτέλεσμα

Λάθος η παραίτηση Μεϊμαράκη

Ρωτήθηκε ακόμη αν έπρεπε να παραιτηθεί ο Ευ. Μεϊμαράκης. «Αν με είχε ρωτήσει θα του έλεγα να μην παραιτηθεί. Ολοι οι υποψήφιοι πρέπει να μείνουν στη θέση τους: Και ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Επί δύο μήνες έκαναν μια αξιοπρεπή προεκλογική εκστρατεία. Δεν χρειάζονταν στο τέλος να δημιουργηθούν αυτές οι εντάσεις» πρόσθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη.