31 Οκτ 2015

Κουτσούμπας προς κυβέρνηση: Δεν ντρέπεστε για όσα λέγατε;


Ως τον πιο «αδίστακτο υπηρέτη των καπιταλιστών» χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε παρέμβαση του στην ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.



«Τόσο με την διαδικασία, όσο και με την ουσία του νομοσχεδίου διεκδικείτε τον τίτλο του πιο αδίστακτου υπηρέτη της άρχουσας τάξης των καπιταλιστών, που στο πάλαι ποτέ την καταγγέλλατε», είπε συγκεκριμένα ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Κουτσούμπας επέκρινε την κυβέρνηση, επειδή πρώτα βάζει την Βουλή να ψηφίσει το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση και μετά θα εκδώσει την υπουργική απόφαση με τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης. 

«Το τερατούργημα αυτό μπορεί να χρησιμεύσει ως μάθημα για τον ταξικό ρόλο που παίζει το καπιταλιστικό κράτος», είπε και απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση διερωτήθηκε: «δεν ντρέπεστε καθόλου, που μετά τα όσα δημαγωγικά λέγατε τόσα χρόνια, δηλώνετε τώρα χαμηλόφωνα, ότι πρέπει να βρείτε ένα νέο σημείο ισορροπίας στη συμμετοχή των ιδιωτών και του Δημοσίου;»