8 Οκτ 2015

Aπίστευτο! Έμβρυα 16 εβδομάδων χορεύουν και τραγουδούν (βίντεο)



Αυτό το καταπληκτικό βίντεο δείχνει έμβρυα μόλις 16 εβδομάδων, που βρίσκονται ακόμη στη κοιλίτσα της μαμάς τους, να αντιδρούν 'χορεύοντας και τραγουδώντας' που ακούν με τη βοήθεια του γιατρού.



Το 3D video, συγκινεί και χαρίζει άφθονα χαμόγελα, όταν αυτά τα μικρά που δεν έχουν ακόμη καλά καλά λάβει τη τελική τους μορφή, κινούν τα στόματα τους στο ρυθμό των μελωδιών που ακούν. Μέσω του κόλπου της εγκύου γυναίκας, με ειδική συσκευή και με τη βοήθεια του υπερηχογραφήματος, διεγείρονται τα έμβρυα.

Η Marisa L Pez-Teij n, ο προϊστάμενος της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στο Institut Marqus στη Βαρκελώνη, συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε: "Έχουμε ανακαλύψει ότι η φόρμουλα για τα έμβρυα τα βοηθά να ακούν σαν κι εμάς με το να εκπέμπουμε μουσική από τον κόλπο της μητέρας". "Τα έμβρυα μετακινούν το στόμα ή τη γλώσσα τους και περίπου τα μισά από αυτά, αντέδρασαν με μια πολύ σημαντική κίνηση, ανοίγοντας το σαγόνι τους και τραβώντας προς τα έξω τη γλώσσα τους όσο το δυνατόν περισσότερο", είπε ο συγγραφέας Alex Garc.
Με άλλα λόγια, η μάθηση αρχίζει από όταν κιόλας βρίσκονται στη μήτρα.