8 Οκτ 2015

Ο ΛΙ(ΘΑ)ΡΓΟΣ ΤΟΥ "ΘΑ" - Γράφει η Ευγενία Αγγελοπούλου


 2015: Μια χρονιά που πραγματικά έχει αποκτήσει περισσότερο ενδιαφέρον από ποτέ. Παρόλο που κοντεύει σε λίγους μήνες να μας αποχαιρετήσει.. Ακόμα και οι ξένοι ασχολούνται και παρακολουθούν τι θα κάνει η Ελλάδα, πώς θα προχωρήσει και αν θα τα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της ή θα καταβαραθρωθεί ολοκληρωτικά....
 

 Φανταστείτε ότι φτάσαμε και σε αυτό το σημείο φέτος το καλοκαίρι!
 Αποκάλεσα την χρονιά αυτή με μεγάλο ενδιαφέρον για το λόγο ότι οδηγηθήκαμε στις κάλπες 3 φορές!!! 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ- ΑΠΟΡΙΑ: Από την μια λέμε κρίση, αλλά λεφτά για τις εκλογές υπάρχουν… Αυτό δεν το καταλαβαίνω! ΓΙΑΤΙ;; Σε τι συμπέρασμα οδηγηθήκαμε άραγε από την προσφυγή στις κάλπες;; Τόσο εμείς , οι πολίτες αλλά κυρίως και οι πολιτικοί μας; Μήπως νομίζει κανείς ότι η κίνηση να οδηγηθούμε σε εκλογές και δημοψηφίσματα έγιναν για να αναδειχτούν ιδεολογίες των κομμάτων;; Δυστυχώς ή ευτυχώς ας μην γελιόμαστε, tα κόμματα και οι πολιτικοί μας , πλέον δεν έχουν ιδεολογίες . Ή πιο απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!! Θα τολμήσω να πω ότι ίσως να μην υπάρχουν και οράματα πολιτικών… Είναι κρίμα, αν τελικά ισχύει.

 Τόσα χρόνια, σε αυτή την χώρα που μοιάζει να κοιμόταν ή να κοιμάται (;;) ακόμα πεσμένη σε λή(θα)ργο έχουν ακουστεί διάφορες πολιτικάντικες ομιλίες, εξαγγελίες και πάντα η λέξη «θα». Ο λή(θα)ργος του «θα» στην Ελλάδα μετράει πάρα πολλά χρόνια. Κάθε φορά που έχουμε εκλογές ακούμε για μεταρρυθμίσεις, γενικότερα για λύσεις σε σοβαρά θέματα που μας ταλανίζουν … Δεν γίνεται όμως τίποτα απολύτως!!! Ειδικά οι πολίτες που επωμίζονται όλα αυτά τα μέτρα που έρχονται μαζί με τα 3 μνημόνια μέχρι τώρα, συνοδευόμενα φυσικά με διάφορα διλλήματα προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο ή να ρίξουν στο φιλότιμο τον απλό λαό. Γιατί όμως ; Γιατί τόσα ΘΑ; Γιατί να έχουμε φτάσει σε αυτό το χάλι σαν χώρα και σαν λαός; Ας μιλήσουμε καθαρά. Ναι μεν οι εκλογές σε μια χώρα σαν την Ελλάδα αποτελούν δικαίωμα που απορρέει από την Δημοκρατία μας. Όμως αισθάνομαι πως έχουμε εξευτελίσει πολλούς θεσμούς και όρους όπως h Δημοκρατία, εκλογές και άλλες που έχουν σημαντικό ρόλο στο κάθε κράτος. Aς ξυπνήσουμε πια και ας αναλογιστούμε ο καθένας τις ευθύνες του. 

Μίλησα πριν για το ποια είναι τα συμπεράσματα για πολιτικούς και πολίτες. Για τους πολίτες, για όλους μας θα πρέπει να μην επαναπαυόμαστε πλέον στα «θα» και στις μεγάλες κουβέντες του κάθε πολιτικού. Ξέρω πως οι πολίτες , κατά βάθος, ξέρουν πολύ καλά να κρίνουν και να επιλέγουν. Απλά στο δύσκολο σήμερα που βιώνουμε έχουμε περάσει πλέον, φοβάμαι, στην λογική του <εντάξει ζούμε ήδη δύσκολες εποχές ας μην έρθουν δυσκολότερες τι άλλο να συμβεί;;.> Από την άλλη, για τους πολιτικούς να καταλάβουν πλέον πως οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη γενικότερα σε όλο το πολιτικό σύστημα. Μάλλον όλα αυτά έχουν κουράσει τους πολίτες. Και αυτό είναι αν θέλετε να μιλάμε ξεκάθαρα είναι πρωταρχική ευθύνη και απόρροια δικών τους πράξεων και συμπεριφορών. Δίνουν την εντύπωση πως κάθε φορά μας θέτουν διλήμματα αλλά δείχνουν τελικώς πως αυτό που τους καίει είναι οι καρέκλες και οι θέσεις τους. Δεν είναι και δεν πρέπει να λειτουργούμε έτσι. Πρέπει οι πολιτικοί αυτού τόπου να καταλάβουν ότι δεν προχωρά ένας τόπος με «θα» και τίποτα άλλο. 

Είναι αδήριτη ανάγκη να γίνουν αλλαγές και βαθιές τομές σε πολλά πράγματα. Σίγουρα δεν είμαι αρμόδια να γνωρίζω τα πάντα. Όμως σαν πολίτης και ιδιαίτερα σαν νέα αυτού του τόπου θέλω όπως όλοι να υπάρξει μια αληθινή ελπίδα που θα δώσει γενικότερα εφαλτήρια στους νέους ακόμα περισσότερα. Και ξέρουμε πολύ καλά πως οι νέοι δεν ασχολούνται με την πολιτική. Έχουν και έχουμε βαρεθεί. Τους νέους αυτό που τους ταλανίζει είναι το μέλλον τους. Δεν γίνεται και δεν μπορείτε να τους ρίξετε στον λή(θα)ργο του «θα» που ίσως σας βόλευε. Αγωνιούν για το αύριο βλέποντας πως τρώνε τα καλύτερα τους χρόνια σε σπουδές και το μόνο που εισπράττουν από το κράτος είναι η ανεργία και υποσχέσεις. Είναι ντροπή!!!! Το μέλλον ανήκει και θα ανήκει σε όλους και φυσικά στους νέους. Ας σοβαρευτούμε πια σε αυτό τον τόπο. Ας βγούμε κάποια στιγμή από την αβεβαιότητα που οι πράξεις τόσων χρόνων έχουν δημιουργήσει. Ας σταματήσουν οι πολιτικοί μας να παίζουν σαν μικρά παιδάκια ρίχνοντας την μπάλα των ευθυνών ο ένας στον άλλο. Όλοι τους έχουν ευθύνες!!! Ας δουλέψουμε επιτέλους ΣΟΒΑΡΑ, γιατί η Ελλάδα αξίζει τα καλύτερα. Αρκεί να το συνειδητοποιήσουμε. Φτάνει πια ο λή(θα)ργος του «θα» τόσα χρόνια. Χρειάζεται σοβαρή δουλειά και υπομονή, διότι ο δρόμος είναι μακρύς. Ας κρατάμε μικρό καλάθι σε όλα όσα ακούμε και ας έχουμε υπομονή, γιατί θα μας χρειαστεί μαζί με την αισιοδοξία. Πάντα οι θετικές σκέψεις και η θέληση οδηγούν σε κάτι καλό!!!!! Οι πολιτικοί μας οφείλουν να δουλέψουν σοβαρά επιτέλους. Φτάνει όλο αυτό το θέατρο. ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ. ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΚΟΥΡΑΣΕΙ. ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ. Αυτό αν θέλετε θα μπορούσε να ήταν το μήνυμα της κάλπης που πρόσφατα οδηγηθήκαμε. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε!!!!!!!!