1 Ιουλ 2014

Κρίσιμο 24ωρο! Κατεβάζει τους διακόπτες η ΓΕΝΟΠ τα μεσάνυχτα της Τετάρτης - Με επιστράτευση απαντά η κυβέρνηση


Ο πόλεμος έχει ξεσπάσει ήδη μεταξύ των συνδικαλιστώντ ης ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και της κυβέρνησης με τους καταναλωτές να είναι όπως πάντα στη μέση. Η ιδιωτικοποίηση της "μικρής ΔΕΗ" έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους εργαζόμενους στην Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.


Κι ενώ μέχρι χθες οι τόνοι από την κυβέρνηση ήταν χαμηλοί, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε: «Σε στρατηγικές αποφάσεις της κυβέρνησης δεν μπορεί ο συνδικαλισμός να παρεμβαίνει... Δεν είναι δική τους η ΔΕΗ και το ρεύμα, δεν έχουν δικαίωμα να κατεβάζουν διακόπτες, αποτελεί σαμποτάζ κατά του κράτους (σ.σ. το μπλακ άουτ)... Είκοσι εκατομμύρια τουρίστες να έρθουν και να μην έχουν κλιματισμό; Δεν θα κυβερνήσουν οι συνδικαλιστές, δεν θα γίνει όμηρος η χώρα. Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα για να μη συμβεί αυτό».

Διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις στο νομοσχέδιο που κατατίθεται την Τετάρτη στη Βουλή. Πρόσθεσε ότι τα χρήματα από την ιδιωτικοποίηση μέρους της ΔΕΗ θα χρησιμοποιηθούν από την επιχείρηση για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της στη Ν.Α. Ευρώπη.


Ο χάρτης των κινητοποιήσεων



Οπως δήλωσε στο Newsit o Β΄Αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Κωνσταντίνος Κουτσοδήμας "χθες Δευτέρα έγινε ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην Έδεσσα, σήμερα Τρίτη έχουμε προγραμματίσει μια μεγάλη συγκέντρωση και συζήτηση με τον Περιφερειάρχη στην Άρτα και όλους τους φορείς, αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου στις 11.30 το πρωί έχουμε ραντεβού να δώσουμε κείμενο με τα επιχειρήματά μας στον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Άρτας και το βράδυ στο Αμύνταιο οργανώνουμε ένα μεγάλο συλλαλητήριο στο οποίο θα είναι παρών και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κύριος Τσίπρας."

Το βράδυ της Τετάρτης στις 00.01 ξεκινά η απεργιακή κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Την Πέμπτη, 3 Ιουλίου στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί παναττικό συλλαλητήριο έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη.

Απεργιακές κινητοποιήσεις θα γίνουν σε όλους τους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς ΑΗΣ (Αγίου Δημητρίου, Καρδιάς, Αμυνταίου και Μελίτης στη Δυτική Μακεδονία), σε όλα τα ορυχεία (λεκανοπέδιο Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας, καθώς και εκείνα του Νοτίου Πεδίου, της Καρδιάς, της Μαυροπηγής και του Αμυνταίου), στα υδροηλεκτρικά έργα του Πολυφύτου, της Σφηκιάς, του Εδεσσαίου και του Άγρα, στον ΑΗΣ Κομοτηνής, το υδροηλεκτρικό έργο του Θησαυρού στη Δράμα, το υδροηλεκτρικό έργο στο Πουρνάρι της Άρτας και σε όλο το υδροηλεκτρικό σύστημα του Αλιάκμονα.


Τι απαντούν οι εργαζόμενοι στο ενδεχόμενο της επιστράτευσης



"Η κυβέρνηση αυτή έχει δώσει δείγματα αντιδημοκρατικά, δε μας τρομάζουν εμάς αυτά. Το έργο της επιστράτευσης είναι χιλιοπαιγμένο, το έχουμε ξαναδεί. Εμάς μας ενδιαφέρει η γύμνια των επιχειρήματων που χαρακτηρίζει αυτή την κυβέρνηση. Εμείς ζητάμε να μας απαντήσουν στα επιχειρήματά μας και η κυβέρνηση απαντά με εκβιασμούς και με απειλές. Εμείς ζητάμε να απαντήσουν στον ελληνικό λαό, όχι σε εμάς, γιατί γίνεται εκποίηση της επιχείρησης της ΔΕΗ που είναι ο εθνικός πλούτος αυτής της χώρας.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να στρέψει την κοινωνία εναντίον μας. Όμως ένα είναι σίγουρο η κοινωνία είναι ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης" επεσήμανε ο κύριος Κουτσοδήμας.