14 Απρ 2014

B.Nανόπουλος: Δεν αξιοποιούνται οι κοινωνικές δομές στο δήμο Κορινθίων


 
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος συνοδευόμενος από υποψηφίους του συνδυασμού ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, επισκέφτηκε σήμερα τις κοινωνικές δομές της πόλης της Κορίνθου, το κοινωνικό παντοπωλείο και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.).

Οι θεσμοί αυτοί είναι απαραίτητοι για τους δημότες που πλήττονται τόσο από τις συνέπειες τις κρίσης. Πολλοί συμπολίτες μας περίμεναν πως θα ήταν η σανίδα σωτηρίας τους για να καλύψουν τις βιοποριστικές τους ανάγκες. Η προσφορά τους θα έπρεπε να ενταθεί ιδιαίτερα αυτές τις μέρες εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας και να συμβάλλει ώστε οι συμπολίτες μας να περάσουν αξιοπρεπώς τη μεγάλη αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας.
Ωστόσο, στο κοινωνικό παντοπωλείο υπάρχουν σήμερα μικρές ποσότητες τροφίμων που διανέμονται συνήθως μια φορά το μήνα και οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες των δικαιούχων για 2-3 ημέρες. Το δε Κ.Η.Φ.Η. ξεκίνησε να λειτουργεί μόλις πρόσφατα μετά από παρεμβάσεις του σωματείου ΑΜΕΑ Κορίνθου. Σήμερα υπήρχε μόνο μια υπάλληλος.
Ο επικεφαλής Βασίλης Νανόπουλος και ο συνδυασμός ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ στηρίζουν τους θεσμούς αυτούς και θα τους καταστήσουν περισσότερο ενεργούς σε όλο το Δήμο Κορινθίων. Σε συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις και επιχειρήσεις-εμπόρους θα εξασφαλιστεί η καθημερινή τροφοδοσία τους με τρόφιμα, φάρμακα και άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης. Η πόρτες τους θα πρέπει να είναι καθημερινά ανοιχτές και τα ράφια τους πάντα γεμάτα.



Κόρινθος 14 Απριλίου 2014