11 Μαρ 2014

Απάντηση Πνευματικού στις εξαγγελίες του Β. Νανόπουλου


Απάντηση στις εξαγγελίες του Βασίλη Νανόπουλου έδωσε σήμερα με δελτίο τύπου ο δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός .Στο δελτίο αναφέρονται τα εξής:

"Παρακολουθήσαμε με προσοχή την εκδήλωση για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του προέδρου του Επιμελητηρίου...
Κορινθίας Βασίλη Νανόπουλου, για τον Δήμο Κορινθίων. Ο συνδυασμός μας και ο επικεφαλής του Αλέξανδρος Πνευματικός καλωσορίζουν τον κ. Νανόπουλο στην εκλογική μάχη της αυτοδιοίκησης.
Ωστόσο, μελετώντας την τοποθέτηση του κ. Νανόπουλου και προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, έχουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
1.    Αντιπαρερχόμαστε την αδόκιμη κριτική που ασκήθηκε στη δημοτική αρχή. Θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Κορινθίων και η δημοτική πλειοψηφία κρίθηκαν επί τη βάσει των ίδιων επιχειρημάτων και το 2010, στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε αυτές επιβραβεύτηκαν πλήρως στη συνείδηση των πολιτών, οι οποίοι αποφάσισαν τότε πως ΚΑΙ ευκαιρίες δημιουργήθηκαν, ΚΑΙ οι δυνατότητες του τόπου αξιοποιήθηκαν, ΚΑΙ έργα ανάπτυξης έγιναν, ΚΑΙ όραμα και σχεδιασμός υπήρχαν.
2.    Θα περίμενε κανείς από έναν υποψήφιο δήμαρχο να είναι περισσότερο ενήμερος για τα τεκταινόμενα στον δήμο. Ενημερώνουμε, λοιπόν, τον κ. Νανόπουλο ότι μια σειρά από εξαγγελίες έργων, που υποσχέθηκε σε όσους παρακολούθησαν την ομιλία του έχουν ήδη υλοποιηθεί, ή βαίνουν σε πορεία υλοποίησης. Ειδικότερα:
•    Μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο υδροδότησης που είναι τώρα σε εξέλιξη σε όλο τον καλλικρατικό δήμο και μέχρι το τελευταίο χωριό. Μέχρι το τέλος Απριλίου, όλοι οι κάτοικοι του Δήμου θα υδρεύονται με πόσιμο νερό από την Στυμφαλία.
•    Το αποχετευτικό δίκτυο σχεδιάστηκε, προγραμματίστηκε και υλοποιήθηκε από την παρούσα δημοτική αρχή. Σήμερα, όλοι οι κάτοικοι της πόλης της Κορίνθου, μέχρι το τελευταίο σπίτι, είναι συνδεδεμένοι με την αποχέτευση. Για τον Σαρωνικό, την Τενέα, τον Άσσο και το Λέχαιο, την Σολυγεία, το αποχετευτικό δίκτυο είναι στην τελική φάση χρηματοδότησης από το ΕΠΕΡΑΑ. Επίσης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωράει η χρηματοδότηση του έργου για την αξιοποίηση των νερών του βιολογικού καθαρισμού για όλο των πρώην καποδιστριακό δήμο (Εξαμίλια, Ξυλοκέριζα, Αρχαία Κόρινθο και Κόρινθο).
•    Παραπέμπουμε τον κ. Νανόπουλο στο τεχνικό πρόγραμμα όπου γίνεται λεπτομερής αναφορά για την επιτελούμενη αναμόρφωση του οδικού δικτύου των πρώην Καποδιστριακών δήμων. Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,3 εκατ. ευρώ -μόνο για αγροτικές οδοποιίες και οδοποιίες- σε όλες δημοτικές και τοπικές κοινότητες των πρώην καποδιστριακών δήμων. Από τα έργα αυτά άλλα είναι σε εξέλιξη και άλλα αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.
    Για την παραχώρηση τόσο του Στρατοπέδου όσο και του Πεδίου Βολής στον Δήμο Κορινθίων, έχουμε κάνει ήδη μια σειρά από ενέργειες, ενώ έχουμε εξασφαλίσει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία διεκδικούμε τα παραπάνω ακίνητα.
•    Εδώ και τρία χρόνια, από την πρώτη σχεδόν στιγμή της κρίσης, ενισχύσαμε τις κοινωνικές υποδομές και τα κοινωνικά δίκτυα. Το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φροντιστήριο και πρόσφατα τα δημοτικά ιατρεία είναι πράξεις με τις οποίες αποδείξαμε εμπράκτως και διακριτικά την στήριξή μας στους συνδημότες μας που έχουν πληγεί από την κρίση. Παράλληλα, όλα τα τελευταία χρόνια, προχωρήσαμε σε μειώσεις δημοτικών τελών και τελών ύδρευσης προς όλους τους δημότες αλλά ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις για τις κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί από την κρίση. 
3.    Η δημοτική αρχή απάντησε συγκεκριμένα στις απαιτήσεις των καιρών θέτοντας με την δημιουργία Βιομηχανικής Περιοχής τις βάσεις, για την ανάπτυξη, την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ακόμα, με την υδροδότηση όλου του δήμου ενισχύσαμε την τουριστική προοπτική ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου.
4.    Τέλος, διατηρώντας έναν δήμο οικονομικά υγιή, χωρίς δάνεια διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες των εκλογών του 2010, περί χρεωκοπίας του δήμου, μπορούμε και σχεδιάζουμε με αισιοδοξία την αναπτυξιακή πολιτική του δήμου.

Ως εκ τούτου, τις γενικότητες περί «δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας», «προσέλκυσης επενδύσεων», «δράσεων για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό» και «αναπτυξιακών στρατηγικών σχεδιασμών 10ετίας» τις αφήνουμε στην κρίση των πολιτών.

Όποιος βλέπει το περιβάλλον μέσα στο οποίο κινείται η πατρίδα μας, αλλά και η παγκόσμια κοινότητα μπορεί να καταλάβει αν μπορούν να υλοποιηθούν, ή αν, απλώς, κάποιοι, παίζουν με τις ελπίδες των ανθρώπων. "