9 Ιαν 2013

Ζωτικής σημασίας για το Κιάτο η απόφαση για την λειτουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σικυωνίων


Ήδη από 27/12/2012 λειτουργεί στο Δήμο Σικυωνίων το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ως φορέας διαχείρισης του λιμανιού, του αλιευτικού καταφυγίου και της χερσαίας ζώνης λιμένα Κιάτου.  

Πρόκειται για την επιτυχή κατάληξη των μεθοδικών...



 προσπαθειών που κατέβαλαν επί δύο έτη ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Σωτήρης Μενούνος. Με επανειλημμένες  επισκέψεις που πραγματοποίησαν τόσο στα δύο συναρμόδια Υπουργεία (Εσωτερικών και Ναυτιλίας) όσο και στην Αποκεντρωμένη Δ/ση Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου κατάφεραν να επιστρέψει το Λιμενικό Ταμείο στο Κιάτο.

Πρόκειται για μια απόφαση ζωτικής σημασίας για την πόλη του Κιάτου, καθώς ο χώρος ευθύνης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου βρίσκεται στο κέντρο του οικιστικού ιστού και επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα του Σικυώνιου πολίτη. Ο χώρος της χερσαίας ζώνης περιλαμβάνει πλήθος καταστημάτων, πολυσύχναστες παραλίες, είναι χώρος περιπάτου και αποτελεί το μπαλκόνι της πόλης προς τη θάλασσα. Επίσης το λιμάνι και το αλιευτικό καταφύγιο χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς αλλά και ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής.
Επιτέλους ο Δήμος μέσω του νομικού προσώπου του θα έχει την αρμοδιότητα να αποφασίζει για την καλή κατάσταση του χώρου, το σωστό φωτισμό, την καθαριότητα και τα έργα που είναι απαραίτητα.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στεγάζεται στο Δημαρχείο Κιάτου (γραφείο 7) και έχει στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλ.: 27423-60160
Fax: 27420-23562
e-mail: dltsikyonion@gmail.com