9 Ιαν 2013

Οι πιο κρίσιμες εκλογές της τελευταίας 10ετίας στον Εμπορικό σύλλογο Κορίνθου


ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΑΡΗΣ: Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Στις πιο κρίσιμες εκλογές της τελευταίας δεκαετίας προσέρχονται αύριο διακόσια μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου .

Προσέρχονται με φόντο την μεγάλη κρίση που μαστίζει την αγορά αλλά και την πιθανή δημιουργία πολυκαταστήματος τύπου MALL στο χώρο της πρώην Σωληνουργίας....



Δυστυχώς και οι ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου έχει τις δικές του σημαντικές ευθύνες για ολιγωρίες και απραξίες τα τελευταία χρόνια!

Δεν φτάνουν μόνο οι ευχές των εορτών και η υπενθύμιση “ψωνίστε από τα καταστήματα του τόπου μας”

Χρειάζονται πολύ περισσότερες οργανωμένες και μεθοδικές ενέργειες.

Στην συνομιλία που είχαμε σήμερα με τον γνωστό έμπορο της πόλης μας τον Βασίλη Γεώργαρη ακούσαμε αν μη τι άλλο αισιόδοξα πράγματα για το μέλλον του εμπορικού κόσμου και της πόλης .

Απ ότι φαίνεται με αφετηρία τις αυριανές εκλογές το “νέο αίμα” του εμπορικού κόσμου της πόλης με την απαραίτητη συμπαράσταση από τους παλαιότερους είναι αποφασισμένοι να φέρουν τα πάνω-κάτω στην εμπορική αγορά της Κορίνθου.

” Είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε τον εμπορικό σύλλογο ακόμα πιο μακρυά και ακόμα πιο ψηλά , ειδικά σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η αγορά !” τονίζει μεταξύ άλλων ο Βασίλης Γεώργαρης και προσθέτει:

“Είμαστε ο κλάδος με την μεγαλύτερη ύφεση . Είμαστε ο κλάδος που δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από την κρίση με τα περισσότερα λουκέτα και τους περισσότερους ανέργους.

Παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για επιβιώσουμε , για ζήσουμε τις οικογένειές μας αλλά και για να κρατήσουμε στην εργασία το προσωπικό μας.

Βάζουμε δύο μεγάλους στόχους; Πως θα προσελκύσουμε κόσμο στην αγορά μας εκτός Κορινθίας και μιλάμε φυσικά από την γειτονική Αθήνα και δεύτερον πως θα κρατήσουμε τον Κορίνθιο καταναλωτή ώστε να μην φεύγει από την αγορά μας .”

Στο σημείο αυτό υπενθυμίσαμε στον αγαπητό συμπολίτη μας ότι και οι ίδιοι πρέπει οι έμποροι πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους , να δούνε τα λάθη τους και τις παραλείψεις τους ώστε να μην χάνουν από την τοπική μας αγορά τους Κορίνθιους καταναλωτές.

Όπως και να χει όμως το πράγμα ,  εμείς ως sfedona.gr θα καλέσουμε για μια ακόμα φορά τους συμπολίτες μας να στηρίζουν τα καταστήματα του τόπου μας. Είναι πολύ πιο σημαντικό για την γενικότερη οικονομική κατάσταση του τόπου μας , για την ανεργία και για τα λουκέτα να πληρώσουμε έστω και ένα δυο ευρώ παραπάνω ένα εμπόρευμα παρά να τρέχουμε στην Αθήνα ή οπουδήποτε αλλού. Η “αιμορραγία” της τοπικής αγοράς από αυτή την συνηθισμένη για πολλούς αλλά απαράδεκτη κατ εμάς τακτική , έχει παρενέργειες σε όλο το φάσμα της Κορινθιακής οικονομίας. Έχει παρενέργειες και στην αύξηση της ανεργίας και στο κλείσιμο επιχειρήσεων!

Σε μια πόλη σε ένα τόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά μας που αύριο θα γίνουν και αυτοί επαγγελματίες είτε ως επιστήμονες ή ως επιχειρηματίες και θα έχουν την ανάγκη στήριξης της τοπικής κοινωνίας.

Να ενημερώσουμε ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου στα γραφεία στο Επιμελητήριο Κορινθίας από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ ,τόσο για την ανάδειξη μελών στον σύλλογο όσο και στην Ομοσπονδία .

Υποψηφιότητα κατέθεσαν τελικώς 11 υποψήφιοι, πέντε εκ των οποίων είναι και σήμερα μέλη του Δ.Σ. ενώ άλλοι έξι είναι νέα πρόσωπα. Οι πέντε «παλιοί» είναι ο Νίκος Αναγνωστόπουλος, ο Βασίλης Γεώργαρης, ο Κώστας Μιχαλόπουλος, ο Γιώργος Οικονόμου και ο Κώστας Σαραντάκος.

Οι έξι «νέοι» είναι οι Βασίλης Αναστασιάδης, Ντίνος Βαλιμήτης, Γιάννης Βλάσσης, Γιάννης Εγγλέζος, Απόστολος Καϊλάνης και Βασίλης Ταγαράς.


πηγή: SFEDONA.GR