8 Νοε 2013

Το Δ.Σ. Σικυωνίων αποφάσισε την υδροδότηση του Κιάτου απο τις πηγές της Στυμφαλίας


Την Τετάρτη το βράδυ πραγματοποιήθηκε η η έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σικυωνίων  στη Στυμφαλία όπου  έγινε συζήτηση για την υδροδότηση της πόλης του Κιάτου με αφορμή και τις εξελίξεις στην υδροδότηση του Καλλικρατικού δήμου Κορινθίων και της μέχρι τώρα διαχείρισης.

Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σ. Σταματόπουλος ανέφερει και ο δήμος Σικυωνίων θα πάρει νερό από τις πηγές της Στυμφαλίας και μάλιστα τη χρηματοδότηση θα την αναλάβει η περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Μάλιστα ο δήμαρχος υποσχέθηκε ανταποδοτικά για τους κατοίκους της περιοχής της Στυμφαλίας .

 Υπήρξε ένταση απο τους εκπροσώπους των ορεινών .Ο τοπικός πρόεδρος Λαύκας ανέφερε ότι θα έχει πρόβλημα η περιοχή τους αν πάρει ο δήμος  το νερό που ζητάει.
Ο πρόεδρος της Στυμφαλίας ανέφερε ως ανταποδοτικό όφελος αλλά να μην πληρώνουν οι κάτοικοι (της Στυμφαλίας) στο δήμο για ύδρευση και άρδευση.
Ο πρόεδρος της Καστανιάς  επέμενε στην εξασφάλιση των ανταποδοτικών οφελών  καικατόπιν να παρθούν οι όποιες αποφάσεις για το νερό.  


Ο πρώην δήμαρχος Στυμφαλίας κ. Λέγγας ανέφερε ότι η Κόρινθος πρέπει να δώσει  περίπου 150.000 ευρώ ως ανταποδοτικά που παίρνει για το νερό της Στυμφαλίας.
Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης του δήμου Σικυωνίων κ. Ζαχαριάς ρώτησε μεταξύ άλλων γιατί δεν εφαρμόστηκαν τα ανταποδοτικά για το νερό που παίρνει η Κόρινθος τόσους μήνες από τη Στυμφαλία. Στο τέλος η απόφαση που πάρθηκε είναι ο δήμος να πάρει το νερό από τις πηγές της Στυμφαλίας αλλά οι κάτοικοι της περιοχής να μην πληρώνουν (ως ανταποδοτικά) για ύδρευση και άρδευση (εκτός από μία μικρή συμμετοχή).