8 Νοε 2013

Μπάσκετ - Ευρωλίγκα: Ο Κροάτης Σίμον «σκότωσε» τον Παναθηναϊκό


Στο αιώνιο δίλημμα που κυριεύει τους προπονητές, όταν ένας αγώνας βρίσκεται στην… κόψη του ξυραφιού «φάουλ ή άμυνα;», ο κόουτς της Λοκομοτίβ Κουμπάν κ. Εβγκένι Πασούτιν επέλεξε την άμυνα και δικαιώθηκε, γιατί απλώς στάθηκε τυχερός!
Η ρωσική ομάδα προηγείτο (69-66) του Παναθηναϊκού με δύο βολές του Σίμας Γιασάιτις 13’’ πριν από τη λήξη της...
 
 αναμέτρησης, ο παλαίμαχος ρώσος διεθνής ζήτησε άμυνα, ο Δημήτρης Διαμαντίδης τον «τιμώρησε» με τρίποντο στα 6’’, αλλά η τύχη χαμογέλασε στην περυσινή κάτοχο του Eurocup, καθώς με τρίποντο στην εκπνοή, το πρώτο εύστοχο έπειτα από πέντε άστοχες προσπάθειες, ο κροάτης διεθνής Κρούνοσλαβ Σίμον την έστειλε στον… παράδεισο της νίκης (72-69)!

Παίζοντας όλο τον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας μακριά από το ΟΑΚΑ, λόγω της ποινής αποκλεισμού της έδρας του, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μετά τη Λευκωσία (νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα με 95-74) αγωνίστηκε στο κατάμεστο από 5.500 οπαδούς του κλειστό γήπεδο «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο Κρήτης, γνώρισε τη δεύτερη ήττα του στη διοργάνωση και την ερχόμενη Πέμπτη (14/11) θα αντιμετωπίσει την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, θέλοντας να ολοκληρώσει με θετικό πρόσημο τον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι Πράσινοι «κυνηγούσαν» στο σκορ σε όλο το παιχνίδι, αλλά κατάφεραν να ανατρέψουν διαφορά 13 πόντων (43-56 στο 31’), να προσπεράσουν με τον εντυπωσιακό Τζέιμς Γκιστ (18 π.) 18’’ πριν από τη λήξη, αλλά να μην έχουν τελικά την ευκαιρία να διεκδικήσουν την τρίτη νίκη τους στην παράταση, όπως πριν από μια εβδομάδα στο Βελιγράδι.

«Κάναμε κακό παιχνίδι. Ήμασταν μία ταχύτητα πίσω από τους αντιπάλους μας. Είχαμε νευρικότητα στην επίθεση και αυτό φάνηκε. Ο Κάρι ουσιαστικά ήταν έξω, δεν μπορούσε να βοηθήσει. Με το χαμηλό σχήμα βρήκαμε ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο. Στο τέλος παλέψαμε για τη νίκη, αλλά δεν τα καταφέραμε. Η Λοκομοτίβ κέρδισε δίκαια. Μπορεί να ήταν τυχερή στο τέλος, αλλά δίκαια κέρδισε», παραδέχτηκε ο προπονητής του Τριφυλλιού κ. Αργύρης Πεδουλάκης για να συμπληρώσει:

«Η αλήθεια είναι, ότι είχαμε νευρικότητα. Έχουμε κάνει σερί ταξίδια και έχουμε δώσει πολλά παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα. Στο τέλος προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Ήμασταν αρκετά άστοχοι και χάσαμε σημαντικά ριμπάουντ. Μπορώ να πω, ότι μείναμε από βενζίνη και προσπαθήσαμε να πάρουμε τη νίκη μόνο με τα ψυχικά μας αποθέματα».

«Ευχαριστούμε τον κόσμο της Κρήτης για τη στήριξη. Θέλαμε να φύγουν από το γήπεδο ευχαριστημένοι, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε», σημείωσε ο 49χρονος τεχνικός και αναφέρθηκε στο αντιαθλητικό φάουλ του Στεφάν Λάσμε: «Πρέπει να το δούμε ομαδικά και να μην επικεντρωθούμε σε ένα πρόσωπο. Τραβήξαμε τον Στεφάν εκτός αγώνα για να ηρεμήσει. Δεν πρέπει να στεκόμαστε όμως σε ένα άτομο».

Κλείνοντας, ο κ. Πεδουλάκης επεσήμανε: «Δεν έχουμε ρυθμό, αυτή είναι η αλήθεια. Μέσα από τα παιχνίδια και την προπόνηση θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε. Παράλληλα, υπάρχει και καταπόνηση στα παιδιά. Συνεχίζουμε… Είμαστε Παναθηναϊκός και πρέπει μέσα από αυτά να μαθαίνουμε και να βελτιωνόμαστε. Έχουμε μπροστά μας πολλά σημαντικά ματς».

Δεκάλεπτα: 12-17, 31-36, 41-53, 69-72

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 3 (1/4 τρ.), Κέρι, Μπατίστ 2, Φώτσης 2, Ούκιτς 8, Λάσμε 5, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 6 (2/6 τρ., 8 ρ.), Γκιστ 18 (6/7 δ., 1/1 τρ., 3/5 β.), Παππάς 13, Ματσιούλις 10 (2/7 τρ., 6 ρ.).

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ (Πασούτιν): Μπράουν 13, Ουίλιαμς, Χέντριξ 10 (9 ρ.), Καλνιέτις 7 (6 ασ., 6 λ.), Μπίκοφ 11, Γιασάιτις 14, Ζούμπκοφ 1, Ζουκανένκο 7, Σίμον 9 (1/6 τρ.).

ΠΗΓΗ: tovima.gr