21 Νοε 2013

Σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι -Οι οκτώ ομορφότεροι χειμερινοί προορισμοί [εικόνες]


Ο καλύτερος τρόπος για να μπει κανείς σε Χριστουγεννιάτικο κλίμα είναι να ταξιδέψει έστω και μέσω των... εικόνων σε μέρη του κόσμου που φημίζονται για την ιδιαίτερη ομορφιά τους και είναι γνωστοί ως χειμερινοί προορισμοί....
 


Neuschwanstein Castle, Bavaria, Germany
Από αυτό το κάστρο εμπνεύστηκαν οι ιθύνοντες της Disney το παλάτι της «Ωραίας Κοιμωμένης». Το κάστρο, το οποίο βρίσκεται στα βουνά των Αλπεων και ξεπροβάλλει μέσα από τα βαυαρικά δάση, άνοιξε τις πύλες του το 1886 και από τότε το έχουν επισκεφθεί πάνω από 60 εκατ. Τουρίστες. Το κάστρο βρίσκεται κοντά στο χωριό Hohenschwangau το οποίο απέχει 75 μίλια από το Μόναχο.



Diana's Baths, North Conway, New Hampshire, United States
Αποτελούν μέρος ενός μικρού καταρράκτη στην άκρη της πόλης Μπάρλετ του Χαμσάιρ.









Jigokudani Yaen-koen, Japan
Το συγκεκριμένο πάρκο στην Ιαπωνία το ένα τρίτο του χρόνου είναι καλλυμένο από χιόνι. Σην περιοχή, γνωστή και ως «Κοιλάδα του Παραδείσου» ζουν και πάμπολα μαϊμουδάκια τα οποία αποτελούν πόλο έλξης τουριστών.



Aiguille du Midi, French Alps, France
Ενα μέρος εκπληκτικής ομορφιάς, δημοφιλής χειμερινός προορισμός στο Aiguille du Midi θα έχετε τη δυνατότητα να επιβιβαστείτε στο πιο ψηλό τελεφερίκ, σε ένα τελεφερίκ δηλαδή που θα σας ανεβάσει στα 2.800 μέτρα, από όπου θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε τη μοναδική θέα των γαλλικών, ιταλικών και ελβετικών Αλπεων.




Tallinn, Estonia
Το χιονισμένο Ταλίν θα μπορούσε να κοσμεί όλες τις Χριστουγεννιάτικες κάρτες. Το σκηνικό ιδανικό: χιόνι και όμορφα κτίρια από τον 11ο αιώνα.





Northern Lights, northern Norway
Ο καλύτερος μήνας για να δει το Βόρειο Σέλας είναι, σύμφωνα με τους επιστήμονες της NASA ο Δεκέμβριος. Το φαινόμενο είναι ορατό από την Αλάσκα, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Φιλανδία, τον Καναδά, τη Ρωσία και τη Σκωτία, ωστόσο, όσοι επισκεφθούν τη βόρεια Νορβηγία θα σταθούν σίγουρα πιο τυχεροί και θα το παρατηρήσουν καλύτερα λόγω του ότι στην περιοχή δεν υπάρχει ούτε νέφος, ούτε υγρασία στην ατμόσφαιρα.



Yorkshire Dales, England
Ενα εκπληκτικό μέρος το οποίο μαγεύει και τον πιο δύσκολο ταξιδιώτη





Big Mountain, Whitefish Mountain Resort, Montana, United States
Η θέα από τα 2.133 μέτρα απλά κόβει την ανάσα.