21 Νοε 2013

ΔΗΜΑΡ:Παραίτηση βουλευτών από την αμοιβή τους στις Επιτροπές της Βουλής Τα χρήματα θα στέλνονται σε κοινωφελή ιδρύματα και οργανώσεις


Παραιτούνται οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ από την αποζημίωση για την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών. Με επιστολή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλη προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη, κοινοποιείται ότι με απόφαση...
 
 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας οι βουλευτές παραιτούνται από τις αμοιβές που προέρχονται από την συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και το συνολικό ποσό που θα προκύπτει θα δίδεται σε κοινωφελή ιδρύματα.

Σημειώνεται, ότι η αποζημίωση που λαμβάνει κάθε βουλευτής για την συμμετοχή του στις συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής φτάνει τα 75 ευρώ (ανά συνεδρίαση) μετά από αλλεπάλληλες περικοπές που έγιναν αφού προ κρίσης έφτανε τα 300 ευρώ, πάντα ανά συνεδρίαση. Το συνολικό ποσό που υπολογίζεται ότι θα προκύψει από την κίνηση των 14 βουλευτών της ΔΗΜΑΡ είναι 7.000 - 10.000 ευρώ μηνιαίως, χρήματα τα οποία όπως γίνεται γνωστό από την επιστολή του κ. Κουβέλη θα αποστέλλονται σε κοινωφελή ιδρύματα και οργανώσεις που θα επιλέγει η Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ μέσω της Εθνικής Τράπεζας της Βουλής, όπου κατατίθεται η βουλευτική αποζημίωση.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στον κ. Μεϊμαράκη έχει ως εξής:

«Προς τον Πρόεδρο
της Βουλής των Ελλήνων
κ. Ευ. Μεϊμαράκη
Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2013
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε:
Οι συνολικές αμοιβές όλων των βουλευτών που προκύπτουν από τις παρουσίες τους σε όλες τις κοινοβουλευτικές επιτροπές να κατατίθενται ανά μήνα, μέσω της Εθνικής Τράπεζας, σε κοινωφελές ίδρυμα ή οργάνωση που θα επιλέγεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η Εθνική Τράπεζα θα ενημερώνεται για το αντίστοιχο ίδρυμα κάθε μήνα».