16 Ιουλ 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε μας ζήτησε, ούτε ζητήσαμε να δούμε τον Σόιμπλε - Ο Τσίπρας θα διαδηλώνει


Η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, πριν από έξι μήνες στο γερμανικό υπουργείου Οικονομικών με τον σκληρό και ανυποχώρητο «ταμία» του Βερολίνου, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε προκαλέσει μεγάλη έκπληξη και πολλές συζητήσεις...


Ομως, όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί καθώς δύο ημέρες πριν από την επίσκεψη του δεξιού χεριού της καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ στην Αθήνα, δεν έχει οριστεί αντίστοιχο τετ α τετ.

Στελέχη της Κουμουνδούρου, κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους έως και την τελευταία στιγμή, ζυγίζοντας με προσοχή τα υπέρ και τα κατά μιας ενδεχόμενης τέτοιας συνάντησης.

Το στενό περιβάλλον του κ. Τσίπρα επισημαίνει: «Ούτε μας ζητήθηκε, ούτε εμείς καταθέσαμε αίτημα να τον δούμε». Συμπληρώνοντας, ωστόσο, σε off the record συζητήσεις ότι «εδώ που έχει φτάσει το πρόγραμμα του μνημονίου και οι αξιώσεις των δανειστών, θα μπορούσε να υπάρξει μια δεύτερη συνάντηση στη συνέχεια της πρώτης, εάν και εφόσον βέβαια μας είχε ζητηθεί».

Ο Τσίπρας θα διαδηλώνει

Μία μέρα μετά τις τριήμερες κινητοποιήσεις και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στο αντίπαλο στρατόπεδο, καθώς θα ηγείται των κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν για την επίσκεψη στην Αθήνα του «σκληρού» Γερμανού υπουργού οικονομικών.

Οπως όλα δείχνουν τέλος, οι επαφές του κ. Σόιμπλε και των τεχνοκρατών που θα τον ακολουθούν, θα αρκεστούν μόνο στην ηγεσία της κυβέρνησης και στους ομολόγους του στο υπουργείο Οικονομικών, αφού και η Προεδρία της Δημοκρατίας, προς ώρας, στο ερώτημα για το αν θα υπάρξει συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια απαντά πως «δεν υπάρχει κάποια συνάντηση στο πρόγραμμα του κ. Παπούλια την ημέρα που θα είναι εδώ ο κ. Σόιμπλε».