16 Ιουλ 2013

Βροντερό "όχι" - Δήμαρχος και Δ.Σ. Κορινθίων στο ύψος των περιστάσεων . Της Τζένης Σουκαρά


Την  αντίθεσή του για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που δρομολογεί η κυβέρνηση, εξέφρασε χθες το βράδυ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων. 

Η χθεσινή συνεδρίαση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί...
 
 και "ιστορική" ,λόγω των σοβαρών πολιτικών εξελίξεων που συντελούνται στην χώρα, στον χώρο της Αυτοδιοίκησης και τις τραγικές επιπτώσεις τους στην κοινωνία.

Απο αυτήν εδώ την στήλη έχουμε πολλές φορές σχολιάσει δηλώσεις , στάσεις και συμπεριφορές του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων . Έχουμε καυτηριάσει προθέσεις.Αυτή την φορά  θα κάνουμε στην άκρη τα όσα  απασχόλησαν αυτά τα χρόνια τον μικρόκοσμο μας, αφού τα μεγάλα, σοβαρά κι επώδυνα κλονίζουν συθέμελα τον κοινωνικό μας ιστό, διαγράφοντας το ζοφερό μας μέλλον.

Θα ομολογήσουμε πως  το δημοτικό συμβουλίο Κορινθίων  χθες στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. 

Φάνηκε αποφασισμένο να αντισταθεί απέναντι στην μνημονιακή λαίλαπα των άδικων ,άκριτων απολύσεων που οδηγούν χιλιάδες ανθρώπους στην απόγνωση . Είπε όχι στην επιβαλλόμενη συρρίκνωση του θεσμού που θέλει την κατάργηση των κοινωνικών δομών , την προσφορά του δηλαδή προς την κοινωνία. 

 Η αρχή έγινε με την δημοτική αστυνομία και τους σχολικούς φύλακες.

 Σειρά έχει ο πολιτισμός, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι, η ιδιωτικοποίηση των νερών ..Ό,τι αφορά τους πολίτες και κυρίως τα κατώτατα εισοδηματικά στρώματα ξηλώνεται, αρπάζεται βιαίως και οδηγεί έναν ολόκληρο λαό στην εξάθλίωση.

Το σχέδιο έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και καιρό. Η απαξίωση της αυτοδιοίκησης επιδιώκεται με "μαεστρία" απο τους ειδικούς της επικοινωνίας . Κι όμως παραμένει ο μοναδικός θεσμός που η κοινωνία εμπιστεύεται και στηρίζει.

Γι αυτό το λόγο,ήρθε η ώρα των μεγάλων και ιστορικών αποφάσεων για τους δημάρχους.

Και στο σημείο αυτό θα ομολογήσουμε πως ο Αλέκος Πνευματικός ,ως δήμαρχος, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. 



Κι αυτό είναι ευτυχές για τον δήμο Κορινθίων σε μια τόσο δύσκολη στιγμή. Τώρα που οι συμπολίτες του δοκιμάζονται και  δεν μοιάζουν μόνοι. Τώρα που η τοπική κοινωνία κοχλάζει και ασφυκτιά απο την ανέχεια και τον μαρασμό, εκείνος να δείχνει αποφασισμένος να αγωνιστεί μαζί της για την μεγάλη ανατροπή. 

"Με όσα θα συμβούν στην Αυτοδιοίκηση  όλοι οι δήμαρχοι σε λίγο καιρό θα αντιληφθούν πως θα πρέπει να αντιδράσουν. Και τότε ,όταν θα κλείσουν όλα τα δημαρχεία και θα παραιτηθούν επι της ουσίας όλα τα δημοτικά συμβουλία και τα αναπληρωματικά μέλη ,τότε θα ξεκινήσει η πραγματική ρήξη με την κυβέρνηση και η μεγάλη ανατροπή. "είπε ο κ. Πνευματικός.

"Η παραίτησή μου είναι δεδομένη" είπε ο Κώστας Γιώτης.

"Δεν καταποντιζόμαστε. Θα  τους καταποντίσουμε" δήλωσε ο Ηλίας Χριστάκης.

Τα πρόσωπα κάνουν τους θεσμούς. 

Κι εδώ θα πρέπει να υπογραμμίσω πως χθες όλοι οι αιρετοί του δήμου μας έκαναν μια ιστορική συμφωνία μεταξύ τους. Να φτάσουν τον αγώνα μέχρι τέλους. 
Αυτό είναι το μεγάλο τους στοίχημα. Και η μεγάλη κληρονομιά που θα αφήσουν στα παιδιά τους.