12 Ιουλ 2013

Επεισοδιακή η «κάθοδος» Βενιζέλου στην Κρήτη


Εν μέσω αντιδράσεων και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιείται η «κάθοδος» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου στην Κρήτη. 
Σε ομιλία που παρέθεσε, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η χώρα δεν αντέχει νέα μέτρα.
 

Για τους δημοτικούς αστυνομικούς πρότεινε να ενταχθούν ως διοικητική αστυνομία στο υπ. Δημόσιας Τάξης και να συνδράμει τους Δήμους. Τέλος, αναφερόμενος στον μεταβατικό φορέα της δημόσιας τηλεόρασης κάλεσε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ να συμμετάσχουν.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα flashnews.gr και cretalive.gr, στο Αρκαλοχώρι, όπου ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει ο κ. Βενιζέλος, συγκεντρώθηκαν από νωρίς εργαζόμενοι από τους Δήμους Μινώα Πεδιάδος και Βιάννου, οι οποίοι κρατώντας μαύρες σημαίες διαμαρτύρονται για τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο δημόσιο. Διμοιρίες των ΜΑΤ τους εμπόδιζαν να πλησιάσουν το χώρο όπου θα μετέβαινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Κατά την άφιξη του κ. Βενιζέλου οι συγκεντρωμένοι πέταξαν μπουκάλια, ενώ φώναζαν συνθήματα αποδοκομασίας. Ενδεικτικό της ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας που επικρατεί είναι, ότι στην περιοχή μετέβη και ο αστυνομικός διευθυντής Κρήτης κ. Παραβολιδάκης.




Νωρίτερα, λίγο πριν τις 17.00 το απόγευμα ο κ. Βενιζέλος μεταφέρθηκε αιφνιδιαστικά στο ξενοδοχείο Galaxy του Ηρακλείου για λόγους ασφαλείας και υπό την πίεση των συγκεντρωμένων εκπαιδευτικών στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής. Στο εν λόγω ξενοδοχείο έγινε και η προγραμματισμένη σειρά επαφών με στελέχη του κινήματος στην Κρήτη, οι οποίες θα γίνονταν στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος.

Μετά τη «φυγάδευση» του κ. Βενιζέλου, προς το ξενοδοχείο κατευθύνθηκαν εκπαιδευτικοί οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τη διαθεσιμότητα και για τις επικείμενες απολύσεις συναδέλφων τους.

Σε ερώτηση που του έγινε, αν το στενοχωρεί το γεγονός ότι η επίσκεψη αυτή στην Κρήτη δεν θυμίζει τις επισκέψεις του παρελθόντος, απάντησε: «Τίποτα δεν θυμίζει ορισμένα πράγματα που ξέραμε πριν από τρία χρόνια. Η κοινωνία είναι διαφορετική». «Αν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να βρει τη λύση στη δημαγωγία, το λαϊκισμό και το «εμπόριο» ελπίδας, θα κάνει ένα λάθος χειρότερο από το προηγούμενο» σημείωσε πάντως.

Την Παρασκευή, σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Βενιζέλος θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο και στις 10:30 θα έχει συνάντηση-συζήτηση με παραγωγικούς φορείς στην αίθουσα της αντιπεριφέρειας. Στις 18:00 θα συναντηθεί με στελέχη της ΝΕ Χανίων του ΠΑΣΟΚ, στις 19:00 θα επισκεφθεί την Αντιπεριφέρεια Χανίων και στις 19:45 θα μιλήσει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Χανίων.


ΠΗΓΗ: tvxs.gr