7 Ιουν 2013

Διαψεύδει η ΕΡΓΟΣΕ την Περιφέρεια για την έλευση του Προαστιακού στο Λουτράκι


Με αφορμή τις ανακοινώσεις του προέδρου της ΕΡΓΟΣΕ Κώστα Σπηλιόπουλου για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της εταιρίας ,μέσα στο οποίο ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται το έργο της έλευσης του προαστιακού στο Λουτράκι, παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις της Περιφέρειας ,η Κίνηση Πολιτών...
 
 εξέδοσε άλλη μια "πύρινη ανακοίνωση " κατά του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη....

"Οι μάσκες έπεσαν κι αποκαλύφθηκε το πραγματικό πρόσωπο της περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία ενέπαιξε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες και τους επαγγελματικούς φορείς, εκτροχιάζοντας τη σύνδεση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου με την πόλη του Λουτρακίου.

Αποτελούν όνειρο για τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργο Δέδε και τους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού τους, καθώς επίσης και τους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού του Δημήτρη Δράκου, οι ανακοινώσεις του προέδρου - διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ Κώστα Σπηλιόπουλου για το στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας.

Μόλις χθες ο Κώστας Σπηλιόπουλος ανακοίνωσε το αναπτυξιακό πρόγραμμα έργων και νέων μελετών € 6,2 δισ. μεταξύ των οποίων δεν συμπεριλαμβάνεται πουθενά όχι μόνον η κατασκευή, αλλά ούτε και η μελέτη του κλάδου Ισθμού - Λουτρακίου.

Είναι αναγκαίο να αποσαφηνισθεί προς πάσα κατεύθυνση ότι για το σιδηροδρομικό κόμβο του Ισθμού στη θέση Παράδεισος - Φιλοθέη την καρτασκευή του οποίου απέτρεψαν συγκεκριμένα συμφέροντα, υπάρχει από το 1999 η μελέτη κατασκευής συνοδευόμενη και από την ανάλογη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που δεν χρειάζεται καν επικαιροποίηση, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο έργο είναι ενταγμένο στο πλαίσιο κατασκευής των σταθμών του κεντρικού άξονα υψηλών ταχυτήτων της γραμμής Πάτρα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Εύζωνοι.

Κατόπιν των χθεσινών εξελίξεων η Πρωτοβουλία Πολιτών Έλευσης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτρακίου, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει προς πάσα κατεύθυνση για τον εμπαιγμό μιας ολόκληρης κοινωνίας, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Δέδε, καθώς επίσης και όλους τους περιφερειακούς συμβούλους της Κορινθίας των συνδυασμών του Πέτρου Τατούλη και Δημήτρη Δράκου."
Δημήτρης Καραπατάς