7 Ιουν 2013

Απάντηση στην κ. Κατερίνα Φαρμάκη


Με αφορμή κάποιες σημερινές δηλώσεις της πρώην βουλευτού κυρίας Κατερίνας Φαρμάκη σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, με αφορμή τα γεγονότα της Τετάρτης κι επειδή αφήνονται υπόννοιες εκ του πονηρού ορμώμενες για την δήθεν συμμετοχή μου στην διαρροή "ψευδών ειδήσεων" προς τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου...

Κ. Κατεμή , έχω να δηλώσω τα εξής:

" Στα 23 χρόνια που δημοσιογραφώ, ουδέποτε υπήρξα κατασκευαστής ψευδών ειδήσεων και δεν έκανα ποτέ την δουλειά μου μέσα απο κουτσομπολιά. Η επαγγελματική μου πορεία είναι γνωστή και γι αυτήν είμαι υπερήφανη. Ως δημοσιογράφος, λοιπόν, κατέγραψα και σχολίασα πολιτικά, πώς τινάχθηκε στον αέρα η πολιτική εκδήλωση ενός σοσιαλιστικού κόμματος, μετά  την πρωτοφανή σύλληψη ενός δημοσιογράφου, την ώρα που έκανε ρεπορτάζ μαζί με άλλους συναδέλφους του. Κατέγραψα τους συμβολισμούς και το πολιτικό σφάλμα της πρώην βουλευτού στελέχους της Κεντρικής Επιτροπής, το οποίο ναυάγησε τον επιδιωκόμενο διάλογο του ΠΑΣΟΚ και της νέας του ηγεσίας (η οποία ήταν παρούσα) με τους πολίτες. Το γεγονός ότι ουδείς από τους παρευρισκομένους διέψευσε την σύλληψη του δημοσιογράφου (μέσα ή έξω από το Εργατικό Κέντρο), ούτε και η ίδια η πρώην βουλευτής κατά την ομιλία της, πιστοποιεί την αλήθεια. Είναι πραγματικά δυσάρεστο, όμως, να διαπιστώνεται στις μέρες μας, στην κοινωνία μας, στην Κορινθία μας, στα κεκτημένα μας, ότι  "η ελευθερία του τύπου"  παραχωρείται και θεωρείται, πλέον, από κάποιους, ως μια "τυπική ελευθερία". Σε αυτό δεν πρόκειται να συναινέσω"

Τζένη Σουκαρά

ΥΓ Να σημειωθεί, επίσης, πως ουδέποτε  μίλησα, ούτε και συναντήθηκα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου το βράδυ της Τετάρτης , όπως υποστήριξε η πρώην βουλευτής στην συνέντευξη τύπου.