7 Ιουν 2013

Συνάντηση με τον Σαμαρά ζητά το Δ.Σ. Κορινθίων για το θέμα του Κέντρου Φύλαξης Παράνομων Μεταναστών


 
Tην  έκφραση δυσαρέσκειας προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια για την απάντησή του  σε ερώτηση  του Κορίνθιου  Βουλευτή Χρήστου Δήμα «ότι δηλ. δεν είναι στις προθέσεις του  ο άμεσος ή  μεσοπρόθεσμος προγραμματισμός πέρατος χρήσης του Κέντρου  Κράτησης Λαθρομεταναστών στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού Κορίνθου»....
 
διατύπωσε κατά την συνεδρίαση του το ΔΣ Κορινθίων. Για το θέμα αυτό θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

Κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. Κορινθίων τα κυριότερα θέματα που αποφασίστηκαν ήταν τα εξής:

- Η συμμετοχή του Δήμου στην έκθεση  «Φαντάσου την Πόλη : Κόρινθος 2013» που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς από τις 14 έως τις 23 Ιουνίου από διεπιστημονική εθελοντική ομάδα  «ΔΙΟΛΚΟΙ».
- Η μίσθωση ακινήτου στον οικισμό Λουτρών Ωραίας Ελένης για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων.
- Η αρνητική γνωμοδότηση στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Γραμμής Μεταφοράς  400 ΚV ΚΥΤ Μεγαλόπολης-ΚΥΤ Κορίνθου από τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.
- Η αρνητική γνωμοδότηση στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο  εκσυγχρονισμού  και αύξησης δυναμικότητας  μονάδας πάχυνσης θαλάσσιων  Μεσογειακών ιχθύων της Επιχείρησης «Ιχθυοτροφεία Αυλάκι ΕΠΕ», στη θέση «Στείρι» Σολυγείας.
-
- Η έγκριση του Νέου Κανονισμού Χρήσης Νεκροταφείων σε όλο το Καλλικρατικό Δήμο Κορινθίων.
- Η αγορά ακινήτου έκτασης 261,88 τ.μ. στο Σπαθοβούνι  για τη συμπλήρωση του δημοτικού γηπέδου, προκειμένου να πληροί τις τεχνικές προδιαγραφές με σκοπό να κατασκευαστεί από το Δήμο  νέος χλοοτάπητας.
- Ο εξώδικος  συμβιβασμός με τους ιδιοκτήτες των απαλλοτριούμενων ακινήτων  στο Ο.Τ. 213  του Σχεδίου Πόλεως Αγίου Γεωργίου, προκειμένου να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να κατασκευαστεί νέος Σύγχρονος Βρεφονηπιακός Σταθμός  του Δήμου Κορινθίων. Το συνολικό ποσό της αποζημίωσης  ανέρχεται  σε 305.152,94 Ε.
- Η κατ΄ αρχήν  έγκριση της πρότασης του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου  Νικολάου Σταυρέλη  για την Πολεοδομική Θεσμοθέτηση Κατασκευής Κιονόκρανων «Κορινθιακού Ρυθμού» σε όλα τα Δημόσια, Δημοτικά, Κοινωφελή κλπ Κτίρια  που θα ανεγερθούν  στο εξής, στο Δήμο κορινθίων.
- Η οικονομική ενίσχυση  με το ποσό των 7.000 Ευρώ του νεοσύστατου Συλλόγου Εθελοντών Δασοπροστασίας  της Δημοτικής Κοινότητας Γαλατακίου για τις ανάγκες δασοπροστασίας.
- Η έγκριση Κανονισμού  χρήσης κοινόχρηστων  χώρων στην Τοπική Κοινότητα Κόρφου.
- Η έγκριση πίστωσης 15.000 Ε για το Πρόγραμμα Θερινών Παιδικών Κατασκηνώσεων του Δήμου μας.

- Η έγκριση τροποποίησης του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης, του Τεχνικού  Προγράμματος και  του Δημοτικού Προϋπολογισμού. Κυριότερα κονδύλια που εγκρίθηκαν είναι τα εξής:
- Η δημιουργία πίστωσης 95.000 Ε για την αγορά του Αστεροσκοπείου Στεφανίου, ιδιοκτησίας Νικολάου Μαυρίδη στη θέση «Δραγατούρα» Στεφανίου.
- Η ενίσχυση της πίστωσης για το έργο «Τοποθέτηση Φωτεινών  Σηματοδοτών Δήμου Κορινθίων» ( Κόρινθος, Λέχαιο, Περιγιάλι, Άσσος) ανερχομένη συνολικά σε  187.453 Ε.
- Η ενίσχυση της πίστωσης για το έργο «Αποπεράτωση έργων αθλητικών χώρων Δήμου Κορινθίων» ανερχομένη συνολικά σε 430.000 Ε.
- Η δημιουργία πίστωσης 350.000 Ε για το έργο της ολοκλήρωσης της Πλατείας Αγίας Άννας Κορίνθου  (ΚΧ   Γ. 939).
 - Η δημιουργία πίστωσης 27.000 Ε  για την οριστική μελέτη  κατασκευής Πολυδύναμου  Νηπιαγωγείου στην Κόρινθο και συγκεκριμένα στην περιοχή του Σχεδίου Πόλεως της Μπαθαρίστρας.
- Η δημιουργία πίστωσης 45.000 Ε για την αποκατάσταση υδραυλάκων  της Δ.Ε.  Άσσου – Λεχαίου.
 - Η δημιουργία πίστωσης  45.000 Ε για την συντήρηση-διαμόρφωση του παλαιού Δημοτικού  Σχολείου  Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ιωάννη.
- Η δημιουργία πίστωσης 60.000 Ε για το έργο «Κατασκευή  πεζοδρομίων Εισόδων Οικισμού  Λουτρών Ωραίας Ελένης».