26 Απρ 2013

Επίσκεψη Στελεχών της Εκπαίδευσης με θέμα “Raising awareness of protection of the environment”, στο Δημοτικό Σχολείο Ισθμίας


Στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τη Δια Βίου Μάθηση, Study Visits – Επισκέψεις Μελέτης που διαχειρίζεται το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 στο Δημοτικό Σχολείο Ισθμίας, επίσκεψη Στελεχών της Εκπαίδευσης με θέμα “Raising awareness of protection of the ...
 
environment” και Επιστημονική Υπεύθυνη την κα Διονυσία Παπαδοπούλου.

Την ομάδα αποτελούσαν 13 άτομα, Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από Γαλλία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, Φινλανδία, Ισπανία, Εσθονία και Ουγγαρία. Ενημερώθηκαν για τιs δράσεις του Σχολείου σχετικά με την ενεργοποίηση των μαθητών για την αειφόρο ανάπτυξη.

Περιηγήθηκαν στους χώρους του σχολείου (σχολικές αίθουσες, κήπο, αυλή, εργαστήριο υπολογιστών κ.λπ.), συνομίλησαν με εκπαιδευτικούς και μαθητές, παρακολούθησαν παρουσίαση που είχαν ετοιμάσει μαθητές του σχολείου για τα προγράμματα που  υλοποιούνται στο σχολείο την τρέχουσα σχολική χρονιά και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Το ενδιαφέρον για τις δράσεις ήταν έντονο και οι περισσότεροι εξέφρασαν την επιθυμία να συνεργαστούν με το σχολείο σε σχολικές συμπράξεις Comenius στο άμεσο μέλλον.


                                                          Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων 
                                                                                 Η Δ/ντρια


                                                                             Βάια Μανώλη