11 Απρ 2013

Μετά τις βίλες, οι αφίσες: ΝΔ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ

  
Την έντονη αντίδραση της ΝΔ, προκάλεσε αφίσα φοιτητικής νεολαίας που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ και κυκλοφόρησε ενόψει των φοιτητικών εκλογών. 
Η ΝΔ με ανακοίνωσή της τονίζει, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπλισε τα χέρια όσων επιχείρησαν να πυρπολήσουν...
 
 ζωντανούς συμπολίτες τους στη Χαλκιδική, τώρα διαφημίζει με αφίσα ενός κουκουλοφόρου που κρατά καλάσνικοφ, τη νεολαία του ως φυτώριο εγκληματιών. 
Μιλώντας στο tvxs.gr μέλος της Αριστερής Ενότητας των Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, τονίζει, ότι η φωτογραφία του οπλισμένου προέρχεται από το κίνημα των Ζαπατίστας στο Μεξικό και πως σε κάθε περίπτωση «η Αρ.Εν. και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία σχέση με την τρομοκρατία».


Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπλισε τα χέρια όσων επιχείρησαν να πυρπολήσουν ζωντανούς συμπολίτες τους στη Χαλκιδική, τώρα, ενόψει φοιτητικών εκλογών, διαφημίζει με αφίσα ενός κουκουλοφόρου που κρατά καλάσνικοφ, τη νεολαία του ως φυτώριο εγκληματιών. Υπάρχει ντροπή στο ΣΥΡΙΖΑ;».

«Κατάπτυστο»

«Πρώτον η Αρ.Εν. δεν είναι μέρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μια αυτόνομη συλλογικότητα που δρα στα πανεπιστήμια. Προφανώς, φοιτητές που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μέλη της Αρ.Εν. Δεύτερον, δεν περιμένουμε κάτι καλύτερο από την Νέα Δημοκρατία σε θέματα ιστορίας και κινημάτων. Στο κάτω μέρος της αφίσας υπάρχουν τα αρχικά EZLN, που είναι τα αρχικά των Ζαπατίστας, που από το 1993 διακήρυξαν ότι το τέλος της ιστορίας με τον φιλελευθερισμό δεν θα υπάρξει. Όλα αυτά τα χρόνια το κίνημα των Ζαπατίστας υπάρχει και η φωτογραφία είναι από εκεί», αναφέρει στο tvxs.gr ο Άκης Ζαρκαδούλας, μέλος της Αρ. Εν.

«Όσον αφορά το σχόλιο αυτό καθεαυτό, ακόμη και αν δεν ήταν των Ζαπατίστας η φωτογραφία, μόνο αστείο μπορεί να χαρακτηριστεί. Η Αρ.Εν. και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία σχέση με την τρομοκρατία. Το αν αυτά τα φαινόμενα ισχύουν, δεν έχουν να κάνουν με εμάς. Το ότι είμαστε ιδεολογικά αντίθετοι με την Νέα Δημοκρατία είναι προφανές. Αλλά το να βγάζει μια τέτοια ανακοίνωση που υποβαθμίζει την πολιτική νοημοσύνη και όλων των ανθρώπων που ζουν και δραστηριοποιούνται στα πανεπιστήμια, είναι κατάπτυστο», προσθέτει ο ίδιος.





ΠΗΓΗ: tvxs.gr