11 Απρ 2013

Προανακριτική καλεί Παπανδρέου αυτοπροσώπως


Δεν καλύφθηκαν από το υπόμνημα του πρώην πρωθυπουργού τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής για την λίστα Λαγκάρντ. 
Ο Γιώργος Παπανδρέου καλείται να καταθέσει εκ νέου με φυσική παρουσία στη Βουλή.
 
 
Με 8 ψήφους υπέρ και μία κατά η επιτροπή αποφάσισε να στείλει επίσημο αίτημα – πρόσκληση στον πρώην πρωθυπουργό, προκειμένου να προσέλθει στην επιτροπή την προσεχή Τρίτη στις 18.30. Κατά ψήφισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας.

Πρόταση, να κληθεί βιαίως για να καταθέσει ο κ. Παπανδρέου, είχε υποβάλει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος, αλλά την απέσυρε.

Στο μεταξύ διαφωνία προέκυψε στην Προανακριτική μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου και Σταύρου Κοντονή, όταν η πρώτη ζήτησε να σταλούν τα πρακτικά της συνεδρίασης στο προεδρείο της Ολομέλειας της Βουλής, για να μην δοθεί άδεια στον πρώην πρωθυπουργό για το εξωτερικό. Με την πρόταση διαφώνησε ο κ. Κοντονής, σημειώνοντας ότι αυτό που ενδιαφέρει την Επιτροπή είναι, να έρθει να καταθέσει ο κ. Παπανδρέου και όχι να του απαγορευτεί η άδεια για το εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται, ότι την προηγούμενη φορά ο κ. Μαρκογιαννάκης είχε τηλεφωνήσει στον κ. Παπανδρέου για να παραστεί στην Επιτροπή, ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός είχε επιλέξει το δρόμο του υπομνήματος. Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού ανέφεραν για η νέα κλήτευση ότι ο κ. Παπανδρέου θα περιμένει να του σταλεί πρώτα και μετά θα αποφασίσει τι θα κάνει.


Ο πρώην πρωθυπουργός κατέθεσε τετρασέλιδο υπόμνημα, με το οποίο παραδέχεται, πως είχε μια αρχική ενημέρωση, ότι η λίστα βρισκόταν στην κατοχή της ελληνικής κυβέρνησης, ωστόσο τονίζει, στη συνέχεια δεν είχε περαιτέρω ενημέρωση.

«Δεν ενημερώθηκα ποτέ, ούτε ζήτησα να ενημερωθώ για το περιεχόμενο ή για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα αναφορικά με τη λίστα», αναφέρει χαρακτηριστικά στο υπόμνημά του ο Γιώργος Παπανδρέου.

Την Πέμπτη στην Προανακριτική έχει κληθεί να καταθέσει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.



 
ΠΗΓΗ: tvxs.gr