12 Απρ 2013

"Ιστορίες του νερού"

http://www.facebook.com/IstoriesNerou

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού σχολείου Κορίνθου, στα πλαίσια των δημιουργικών δραστηριοτήτων που έχει σχεδιάσει για την σχολική χρονιά 2012-2013, θα πραγματοποιήσει με τη συνεργασία του Συλλόγου διδασκόντων και των παιδιών του Σχολείου, τριήμερη έκθεση ζωγραφικής στο Λυσίππειο Πνευματικό Κέντρο της Κορίνθου, με θέμα...
"Ιστορίες του νερού", της οποίας τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 στις 8:00 μμ. 

Αρχικά είχε σχεδιαστεί, η έκθεση να πραγματοποιηθεί την παγκόσμια ημέρα για το νερό 22 Μαρτίου, πράγμα το οποίο δεν κατέστει δυνατό λόγω των εκδηλώσεων της διπλής εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου.

Σκοπός της έκθεσης είναι η ευαισθητοποίηση, των παιδιών, των γονέων και των συμπολιτών μας που ενδεχομένως να επισκεφτούν την έκθεση, πάνω στην αξία, τη διαχείριση και τα προβλήματα του νερού.




http://www.facebook.com/IstoriesNerou
Στην έκθεση οι μαθητές του σχολείου θα παρουσιάσουν τις ζωγραφιές που έχουν ετοιμάσει με αφορμή το επιμορφωτικό παραμύθι της εικαστικού Καλής Νικολού "Ο Σωλήνας" αλλά και υλικό από τη δράση των διεθνών οργανώσεων UNICEF, actionaid, ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, SAVEGREEKWATER σε χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη καθαρού πόσιμου νερού, ενισχύοντας έτσι την προσπάθειά, να κατανοήσουν όλοι ότι "το νερό είναι ζωή, δεν είναι εμπόρευμα" και πως η πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα.

Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη για όλους και κατά τη τριήμερη διάρκειά της θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, διδακτικού και ασφαλώς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που θα αφορούν το νερό. 





Σε μια από τις εκδηλώσεις αυτές, θα συζητηθεί το νερό ως ανθρώπινο δικαίωμα, και εκεί θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Πωλείται Ζωή» της σειράς ντοκιμαντέρ Εξάντας του Γιώργου Αυγερόπουλου, Small Planet - ΕΡΤ ©.
 
Μπράβο λοιπόν στα παιδιά,  στους δασκάλους και στο Σύλλογο Γονέων για αυτή τους την πρωτοβουλία.



Προτείνουμε σε όλους να επισκεφθούν αυτήν την έκθεση, η οποία είναι η αφιερωμένη στο πολύτιμο αγαθό που λέγεται νερό. Αν δεν κάνουμε λάθος και θυμόμαστε καλά, είναι η πρώτη έκθεση που γίνεται στην πόλη μας και αφορά το νερό.