27 Μαρ 2013

Τα "μεθεόρτια" του Λουτρακίου έφτασαν και στην Κόρινθο


Της Τζένης Σουκαρά

Κάτω από  δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Κορίνθου χθες οι τέσσερις συλληφθέντες στα επεισόδια της 25ης Μαρτίου που σημειώθηκαν  στο Λουτράκι.
Δεκάδες αστυνομικοί και τέσσερις διμοιρίες ΜΑΤ πολιόρκησαν το Δικαστικό Μέγαρο για αρκετές ώρες, επιδιώκοντας να αποτρέψουν την οποιαδήποτε....


 συμπλοκή ανάμεσα στους Χρυσαυγίτες που περιφέρονταν στην πόλη φωνάζοντας συνθήματα «για σαπούνια και κρεμάλες» και των μελών αριστερών οργανώσεων  που προσπαθούσαν να απαντήσουν στις προκλήσεις.
Η Κόρινθος «μύριζε μπαρούτι» και στις «παρυφές του μετώπου» υπήρξαν μικροεπεισόδια, που ευτυχώς δεν πήραν διαστάσεις.
Ωστόσο είναι εμφανές πως η κατάσταση έχει οξυνθεί μετά τα τελευταία γεγονότα ,προκαλώντας  ανησυχία στην τοπική κοινωνία .
Πολλά είναι τα ερωτηματικά για τον τρόπο της διαχείρισης  των επεισοδίων στο Λουτράκι την ημέρα της 25ης Μαρτίου.
Ήδη ασκείται σκληρή κριτική στην δημοτική αρχή Λουτρακίου για την έλλειψη συνεργασίας και συνεννόησης με την Αστυνομική Διεύθυνση της περιοχής, η οποία είχε σαφείς ενδείξεις για ενδεχόμενο επεισοδίων κατά την διάρκεια των εορτασμών της εθνικής επετείου στο Λουτράκι. 


Είχε προειδοποιήσει ο αστυνομικός διοικητής
 
Το γεγονός υπογραμμίζεται ιδιαίτερα ,αφού πριν από λίγες ημέρες είχε δημιουργηθεί θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε αντιδήμαρχο της περιοχής και στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής ,μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο διοικητής του Α.Τ. Λουτρακίου Χ.Τετράδης, ο οποίος τελεί σε διαθεσιμότητα από την Δευτέρα, είχε ζητήσει από τον δήμαρχο να αποτρέψει την κατάθεση στεφανιού  από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής για τη αποτροπή επεισοδίων, κάτι που ο δήμαρχος δεν έπραξε τηρώντας το πρωτόκολλο.

Κομβικό σημείο στα γεγονότα, που στοίχισε και στον διοικητή, ήταν επίσης  η απόφαση  της Δημοτικής Αρχής να συνεχιστεί η τελετή της κατάθεσης στεφάνων, αμέσως μετά τα πρωτοφανή επεισόδια και την ρίψη χημικών, παρά την εντολή του κ. Τετράδη να σταματήσει, καθώς υπήρχε κίνδυνος η κατάσταση να αναζωπυρωθεί. Αυτό οδήγησε στην αγανάκτησή του, όντας αιφνιδιασμένος από την εξέλιξη, να πετάξει επιδεικτικά το στεφάνι φωνάζοντας «Ντροπή σας!» απευθυνόμενος όπως εξήγησε κατόπιν, στην δημοτική αρχή για την στάση της σε ώρα κρίσης.
Κι όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μιας κοινωνίας αμήχανης που έχει κάθε λόγο πλέον να αισθάνεται εξαιρετικά ανασφαλής από τις συμπεριφορές των ταγών της εν ώρα κρίσεων!


Πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ