31 Μαρ 2013

Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων ο ένας από τους κακοποιούς που εκτέλεσαν την 25χρονη στα Ίσθμια - Βρέθηκε το τζίπ στον Σολωμό


Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο ένας εκ των αδίστακτων κακοποιών, οι οποίοι το βράδυ της Παρασκευής, αφού λήστεψαν ταβέρνα το 37ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Αθηνών- Θηβών, σκότωσαν μια 25χρονη κοπέλα, η οποία....
 

 μόλις είχε τελειώσει τη δουλειά της και επέστρεφε σπίτι της.
Το κλεμμένο τζιπ των δραστών εντοπίστηκε από την αστυνομία σήμερα το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή στο Σολωμό Κορινθίας.
Τα νέα δεδομένα φαίνεται πως διευκολύνουν τις έρευνες της ΕΛΑΣ καθώς κύκλοι της αστυνομίας εκτιμούν ότι η ταυτοποίηση του ενός εκ των δραστών φέρνει πιο κοντά τις αρχές στον εντοπισμό τους.

Ταυτόχρονα, η αστυνομία κάνει φύλλο και φτερό το κλεμμένο τζιπ προκειμένου να εντοπίσει δείγμα DNA που θα οδηγήσει στην ταυτοποίηση και των άλλων δραστών ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως οι δράστες φρόντισαν να μην αφήσουν ενοχοποιητικά στοιχεία πίσω τους, όπως όπλα ή κάποιο άλλο αντικείμενο.

Το χρονικό της ληστείας

Οι κακοποιοί υπό την απειλή δυο καλάσνικοφ είχαν, στις 9 το βράδυ της Παρασκευής, ληστέψει ταβέρνα στην περιοχή Παλαιοκούνδουρα στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών.

Οι δράστες αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και τιμαλφή καθώς επίσης και ένα όχημα τζιπ μάρκας Subaru Forester χρώματος μαύρου με αριθμό κυκλοφορίας ΥΡΟ 1394 με το οποίο τράπηκαν σε φυγή. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

Λίγο μετά τις 23:20 οι αστυνομικοί εντόπισαν το τζιπ να κινείται στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου λίγο μετά την Κινέττα. Οι δράστες έστριψαν στα Ίσθμια με κατεύθυνση προς Επίδαυρο και ακολούθησε καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των κακοποιών και των αστυνομικών.
Τη στιγμή εκείνη η νεαρή γυναίκα εκινείτο με το όχημά της στην αντίθετη κατεύθυνση του δρόμου στον οποίο γινόταν η ανταλλαγή πυροβολισμών. Ξαφνικά δέχθηκε μια σφαίρα στην πλάτη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Η 25χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου όπου στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου άφησε την τελευταία της πνοή.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ «η βολίδα που προκάλεσε τον τραυματισμό της 25χρονης η οποία κατέληξε αργότερα στο νοσοκομείο Κορίνθου έχει βληθεί από καλάσνικοφ και προέρχεται από τα πυρά των κακοποιών».