7 Φεβ 2013

Αθήνα 2013: Η εικόνα που κάνει το γύρο του κόσμου

Ως φωτογραφία της ημέρας επέλεξε η ιστοσελίδα του βρετανικού Guardian ένα...
 
 στιγμιότυπο από τη δωρεάν διανομή λαχανικών και φρούτων, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
 
Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών, μοίρασαν δωρεάν 50 τόνους οπωροκηπευτικών προϊόντων σε ανέργους, πολυτέκνους και συνταξιούχους πολίτες, διαμαρτυρόμενοι για το υψηλό κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων.

Παράλληλα, οι παραγωγοί της της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών μοίρασαν και φυλλάδια με τα αιτήματά τους και προϊόντα τους σε ανέργους, πολύτεκνους και συνταξιούχους.

Μεταξύ άλλων, οι παραγωγοί διεκδικούν μείωση της τιμής στο πετρέλαιο και στο αγροτικό ρεύμα, μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά μηχανήματα και τα εφόδια, καθώς και στη διάθεση των αγροτικών προϊόντων, αλλά και κατάργηση των ταμειακών μηχανών.

Το μεσημέρι, οι αγρότες που συμμετέχουν στα μπλόκα της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτοσυνδικαλιστικού Κινήματος προχώρησαν σε ολιγόωρο, συμβολικό κλείσιμο των εθνικών οδών.

Η φωτογραφία με τα υψωμένα χέρια των ανθρώπων που συνωστίζονται για λίγα λαχανικά και φρούτα έκανε το γύρω του κόσμου, με την βρετανική εφημερίδα Guardian να την επιλέγει ως «φωτογραφία της ημέρας», ενώ και το πρακτορείο Reuters δημοσίευσε σειρά φωτογραφιών από την συγκέντρωση έξω από το υπουργείο.