7 Φεβ 2013

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση διάσωσης νεαρού ζευγαριού στην Ζήρεια



Συναγερμός τα μεσάνυχτα στην Αστυνομική Υπηρεσία του Ξυλοκάστρου για τον εντοπισμό ενός ζευγαριού στην περιοχή Φλαμπουρίτσα της Μικρής Ζήρειας.   
Τρία αστυνομικά οχήματα, έχοντας πλήρη διασωστικό εξοπλισμό και εννέα  πυροσβεστικοί υπάλληλοι  με επικεφαλής τον Διοικητή της Π.Υ. ΚΙΑΤΟΥ, Πύραρχο...
 
 Σωτηράκο Παναγιώτη κατευθυνθηκαν στην περιοχή. 
Επίσης ειδοποιήθηκε η εθελοντική ομάδα Ζήρειας η οποία συνέδραμε με πέντε άντρες και δύο οχήματα. Φθάνοντας στο Σαλέ του Χιονοδρομικού κέντρου Ζήρειας, στήθηκε κέντρο επιχειρήσεων και ξεκίνησε η επιχείρηση αναζήτησης των αγνοουμένων ατόμων. Τη στιγμή εκείνη επικρατούσε έντονη χιονοθύελλα και χαμηλή θερμοκρασία σε υψόμετρο 2.150 μέτρων.

Η εθελοντική ομάδα Ζήρειας με τα μηχανάκια χιονιού που διαθέτει ανέλαβε την αναζήτηση στο νότιο τμήμα της οροσειράς ενώ στο βόρειο τμήμα αναπτύχθηκε ομάδα πέντε αντρών προς το φαράγγι της Φλαμπουρίτσας. Περί Ω/ 04:30 εντοπίστηκε το νεαρό ζευγάρι σε ένα πρόχειρο  κατάλυμα όπου είχαν καταφύγει προκειμένου να προφυλαχθούν από το κρύο και το χιόνι καθώς άρχιζε να νυχτώνει και η επιστροφή τους ήταν αδύνατη.

Παρελήφθησαν από την ομάδα  και με ασφάλεια οδηγήθηκαν στο κέντρο επιχειρήσεων ελαφρώς σοκαρισμένοι αλλά ήταν καλά στην υγεία τους.

Περί Ω/08:30 η επιχείρηση διάσωσης είχε αίσιο τέλος. Ακόμη μια φορά υπήρξε επιτυχής η όλη επιχείρηση ένεκα τη άψογης συνεργασίας των κρατικών φορέων Πυροσβεστική – Αστυνομία – ΕΚΑΒ και της Εθελοντική ομάδας του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Την όλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης συντόνισε ο  Διοικητή της Π.Υ. ΚΙΑΤΟΥ, Πύραρχος Σωτηράκος Παναγιώτης.