3 Ιαν 2013

Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό! Της Ευγενίας Αγγελοπούλου


Η Ελλάδα μας είναι και πάλι σε δύσκολη κατάσταση. Η Ελλάδα πάλι στριμωγμένη και <<μπερδεμένη>> σε ένα δύσκολο μονοπάτι. Για να ξεπεράσει αυτό το μονοπάτι, που δυστυχώς έχει λίγες διεξόδους, θα πρέπει να προσπαθήσει λίγο και να την στηρίξουμε.
Αναμφισβήτητα, η χώρα μας όπως όλοι γνωρίζουμε....

 
 μέσα στους αιώνες έχει αναπτύξει πολλά πράγματα, όπως πολιτισμό, γράμματα και πολλά ακόμα τα οποία κάποιοι λαοί και χώρες , είτε τα έκλεψαν, είτε τα αντέγραψαν με κάποιες αλλαγές.. Άρα είμαστε μια χώρα θα έλεγα αυτοδημιούργητη..!!! Συνεπώς, μια χώρα όπως η Ελλάδα δικαιούται και αξίζει πολλά περισσότερα. Η κύρια ευθύνη για το καλύτερο στον τόπο αυτό ανήκει στους κυβερνώντες και κατ’ επέκταση στους πολίτες. Πρωτίστως, όμως στους ταγούς μας που θα πρέπει να νοιάζονται πραγματικά για τον τόπο αυτό και να το δείχνουν έμπρακτα. Αυτό για μένα δεν πιστεύω ότι γίνεται…! Κρίμα!!! Νομίζω ότι θα υπάρχουν πολλοί που θα σκέφτονται ή θα συμφωνούν σε κάποια λόγια του ποιητή μας Γιώργου Σεφέρη: << Όσο προχωρεί ο καιρός και τα γεγονότα, ζω ολοένα με το εντονότερο συναίσθημα πως δεν είμαστε στην Ελλάδα, πως αυτό το κατασκεύασμα που τόσο σπουδαίοι και ποικίλοι απεικονίζουν καθημερινά, δεν είναι ο τόπος μας, αλλά ένας εφιάλτης με ελάχιστα φωτεινά διαλείμματα, γεμάτα με βαριά νοσταλγία. Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό.>> Αυτό ακριβώς που περιγράφει ο ποιητής μας πιστεύω είναι το συναίσθημα του καθένα μας στην χώρα αυτή.
Σε μια χώρα που γεννήθηκαν τα γράμματα, η Δημοκρατία που σήμερα τείνει να εκλείψει, αρχές που σήμερα είτε καταπατούνται, είτε απεμπολούνται και ήρωες γενναίοι που πολέμησαν ηρωικά με αξιοπρέπεια για το πιο σημαντικό που είναι η ελευθερία. Στην χώρα λοιπόν όπου έχει μια τέτοια ιστορία και όπως λένε πολλοί και το παραδέχονται : << οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες και όχι οι Έλληνες σαν ήρωες.>> Είμαστε ένας λαός που έχει μάθει στα δύσκολα και τα καταφέρνει.
Ας σταματήσουμε επιτέλους να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και ας μην παριστάνουμε το κοριτσάκι με τα σπίρτα.!!! Πρέπει να βγούμε αλώβητοι από αυτήν την κρίση. Φυσικά να τονίσω ότι όσοι πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να μας <<ξεπουλήσουν>> ή να μας εξαφανίσουν γέλιουνται!!! Αυτή η χώρα έχει αξιοπρέπεια και οι πολιτικοί οφείλουν να αποκαταστήσουν και να οδηγήσουν το μέλλον αυτού του τόπου και ειδικά, των νέων ανθρώπων, σε κάτι το καλύτερο!!
Ας πάψουν να αρκούνται σε δηλώσεις, σε προσωπικά συμφέροντα, σε κομματικά κόλπα και σε πράξεις διαφθοράς… Αυτό που θα πρέπει να τους ενδιαφέρει είναι ο τόπος, η Ελλάδα που της αξίζουν τα καλύτερα!!!
Ευελπιστώ να γίνει κάτι , γιατί αλλιώς θα βουλιάξουμε κι άλλο. Ας είναι το 2012 το τελευταίο έτος με τις τόσες δυσκολίες και το 2013 να είναι η αφετηρία για ένα πιο ελπιδοφόρο και με προοπτικές για όλους. Και να θυμόμαστε όλοι και ιδιαίτερα οι ιθύνοντες αυτού του τόπου , πως κανείς μα κανείς δεν δικαιούται να παίζει με τους πολίτες, με την νοημοσύνη μας, την ζωή, την καθημερινότητα μας και πόσο μάλλον με το μέλλον της νέας γενιάς, που δεν φταίει σε τίποτα. Δεν μπορεί και δεν δικαιούται κανείς να υποθηκεύει το μέλλον!!!
Δικαιούμαστε όλοι και η χώρα μας να χαμογελάσει..!! Ας το προσπαθήσουμε με όλη μας την δύναμη..! Μπορούμε!!!! Εξάλλου, η οδύσσεια του σύγχρονου ανθρώπου δεν επιτρέπει οπισθοχωρήσεις. Θέλουμε και πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά , με νέους ορίζοντες και με στέρεες βάσεις για ένα νέο και καινούριο οικοδόμημα!!!!