10 Ιαν 2013

Νέα δεδομένα στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ - Δεν είναι το πρωτότυπο, το στικάκι που δόθηκε στους εισαγγελείς


Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της “λίστας Λαγκάρντ” καθώς η αντιγραφή του αρχείου φέρεται να έγινε στις αρχές Ιουλίου του 2011, δηλαδή έπειτα από την αποχώρηση του Γιώργου Παπακωνσταντινου από το υπουργείο Οικονομικών και πριν την επακόλουθη ανάληψη....


 του υπουργικού θώκου από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος παρέλαβε το αρχείο από τον τότε ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη.

Ο ίδιος ο κ. Διώτης έχει καταθέσει πως παρέδωσε το επίμαχο στικάκι στον Ευάγγελο Βενιζέλο στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίμαχη, αλλοιωμένη αντιγραφή του Ιουλίου 2011 δεν αποκλείει την ύπαρξη προηγούμενων αλλοιώσεων, στο πλαίσιο προγενέστερων αντιγραφών.


Παράλληλα, οι οικονομικοί εισαγγελείς, με έγγραφο τους προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αρνούνται να εισέλθει στις έρευνες για τη λίστα η Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Μετά από την ανατρεπτική αυτή εξέλιξη, με νέα κατηγορία αυτή τη φορά της νόθ
ευσης εγγράφου κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στους οικονομικούς εισαγγελείς ως ύποπτοι οι πρώην γενικοί γραμματείς του ΣΔΟΕ, Διώτης και Καπελέρης, οι οποίοι μάλιστα ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία τη Δευτέρα.

Ύστερα από αυτές τις εξελίξεις, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει ένα ισχυρό επιχείρημα να επικαλεστεί ότι δεν έκανε την αλλοίωση στη λίστα Λαγκάρντ και μπορεί η διαγραφή των ονομάτων να έγινε από κάποιον άλλον μετεγενέστερα από εκείνον.

Επίσης, η συγκεκριμένη αποκάλυψη φαίνεται πως βγάζει εκτός του κάδρου των ποινικών ευθυνών τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Βενιζέλο.  Πλέον, εκτός από το χαμένο cd, έχει χαθεί και το πρώτο αντίγραφο, καθώς οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν άλλο αντίγραφο, γεγονός που επηρεάζει την ποινική αξιολόγηση όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση.


Το "βάρος" της ευθύνης πέφτει στον κ. Διώτη, ο οποίος καλείται να αποδείξει ότι δεν παρήγαγε αυτό το αρχείο.

Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει και το νοικοκύρη». Με το σχόλιο αυτό αντέδρασε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την ημερομηνία «γέννησης» του USB με τη «λίστα Λαγκάρντ».