14 Οκτ 2012

Διαδηλώσεις σε Ισπανία και Πορτογαλία για την ημέρα «Global Noise»

  
Με κατσαρόλες και τύμπανα Ισπανοί και Πορτογάλοι κατέβηκαν στους δρόμους το Σάββατο, για να «κάνουν θόρυβο» και να διαδηλώσουν ενάντια στα μέτρα λιτότητας, που προωθούνται από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών.
«Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε» φώναξαν οι...
 
 Ισπανοί διαδηλωτές στη Μαδρίτη αντιδρώντας στην κυβέρνηση και το πολιτικοοικονομικό σύστημα, που «βάζει τα κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές».

Οι σημερινές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ημέρας «Global Noise», που διοργανώθηκε από το κίνημα «Occupy» και τους «Indignados».  
«Κανείς από εμάς, δεν ανάγκασε τις τράπεζες να δανείζουν τεράστια ποσά σε άπληστους κερδοσκόπους που έπαιζαν με τα ακίνητα, αλλά μας ζητούν να πληρώσουμε τα λάθη τους», δήλωσε η Maria Costa 34χρονη δημόσια υπάλληλος, χτυπώντας μια κατσαρόλα με τα δύο της παιδιά.

Με την ανεργία να πλησιάζει στο 25%, η κυβέρνηση της Ισπανίας προωθεί μέτρα λιτότητας με στόχο τη μείωση του ελλείμματος σε επίπεδα που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας.

«Μας εξαπατούν ζητώντας μας να πληρώσουμε μέσα από τις περικοπές δημοσίων δαπανών», τόνισε η Laura Lavinia μια 19χρονη φοιτήτρια.

Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, με τα τοπικά κινήματα να στέλνουν τα δικά τους μηνύματα αντίδρασης.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr