14 Οκτ 2012

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ προβλέπουν εργασιακό μεσαίωνα


Με τα πλέον μελανά χρώματα περιγράφουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, τα αποτελέσματα που θα έχει στην αγορά εργασίας το πακέτο των μέτρων που απαιτεί η τρόικα από την κυβέρνηση, προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.


 
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ανακοίνωσή του σημειώνει, ότι είναι απαραίτητο η Ελλάδα να ακολουθήσει μία διαφορετική οικονομική πολιτική:

    "Το νέο πακέτο μέτρων τρόικας και κυβέρνησης προβλέπει ένα ακόμα πιο εφιαλτικό μέλλον για τους εργαζομένους, με μισθούς πείνας, εξαντλητικά ωράρια, κανένα εργασιακό δικαίωμα και μια ζωή πάντα υπό την απειλή της απόλυσης και της ανεργίας.

    Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν έχουν τίποτα να περιμένουν, από μια κυβέρνηση που προωθεί την πιο σκληρή αντεργατική πολιτική.


    Η μόνη απάντηση και η μόνη διέξοδος μπορεί να έλθει από τους ενωτικούς αγώνες, από τη στήριξη μιας εναλλακτικής στρατηγικής για τη χώρα, με άξονες τη φορολόγηση του πλούτου, τη στήριξη της εργασίας και της ανάπτυξης, την προστασία των ασθενέστερων στρωμάτων".




Στις εξαιρετικά δυσνεμείς εργασιακές και ασφαλιστικές συνθήκες που «υπόσχονται» τα μέτρα επικεντρώθηκε η αντίστοιχη ανακοίνωση του ΚΚΕ:

    "Ποιος εργαζόμενος θα αποδεχτεί να ζήσει αυτός και τα παιδιά του σε ένα εργασιακό καθεστώς 13 ωρών ελαστικής, προσωρινής δουλειάς, 6ήμερης εργασίας, με μισθούς 300 – 500 ευρώ χωρίς ασφάλιση και με σύνταξη εξαθλίωσης μετά τα 70;

    Αυτά προωθούν μεθοδευμένα η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ, γιατί αυτά είναι αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου.


    Γι' αυτό πρέπει να σημάνει πανεργατικός ξεσηκωμός κατά της δικτατορίας των μονοπωλίων".



ΠΗΓΗ: ethnos.gr