29 Νοε 2012

Δυναμική επάνοδος Κασίμη;


Αίσθηση έκανε στην χθεσινή ημερίδα η εμφάνιση και τοποθέτηση του Χαράλαμπου Κασσίμη. 

"Ο δήμος χαράζει πολιτική, με το ΓΠΣ και το Επιχειρησιακό του Σχέδιο. Δεν υπάρχει πλέον απάντηση στο πρόβλημα (Mall). Βιώνουμε τον θάνατο του Εμποράκου, γιατί δεν προβλέψαμε και δεν πιέσαμε πολιτικά. Ευθύνες έχει ο δήμοσς και η πολιτική ηγεσία. Υπάρχει πλαίσιο συζήτησης όπου μπορεί ο δημος να ορίσει τον προσανατολισμό της....
ανάπτυξης της περιοχής μας. Αρκεί ο ηγέτης να έχει όραμα. Δεν έγινε ποτέ καμία ουσιαστική συζήτηση επί του προσανατολισμού αυτού που αφορά στην ανάπτυξη. Αντ' αυτού είχαμε αποφάσεις  που δεν βοηθούσαν στον αναπτυξιακό σχεδιασμό....Θα βιώσουμε άλλη μια ήττα...." είπε εκτός των άλλων, ο Χαράλαμπος Κασίμης. 

Απευθυνόμενος στον Βασίλη Νανόπουλο είπε "πως κάνοντας την έκθεση στην Σωληνουργία δεν λύνονται τα θέματα ανάπτυξης."

Προσωπική μας αίσθηση απο την τοποθέτηση του πρώην επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών είναι πως διακρίναμε σημεία στον λόγο του  που υποδηλώνουν την επάνοδο του στα τοπικά πράγματα της Κορίνθου. 

Σε κάποιο σημείο της ομιλίας του είπε χαρακτηριστικά " όταν θα έρθει η ώρα θα ασκήσουμε κριτική στην δημοτική αρχή"..αλλά κυρίως στο φινάλε  του  η αίσθηση μας έγινε πεποίθηση πως ο Κασίμης έδωσε το στίγμα του κι επανέρχεται:

"Την κρίση την αντιμετωπίζεις με δυο τρόπους :
- με αντίσταση για επιστροφή στο παρελθόν 
η 
- με αντίσταση και στροφή στο μέλλον . Εμείς πιστεύουμε στο δεύτερο"

Την ίδια αίσθηση θα πρέπει να είχε και ο δήμαρχος γιατί στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του απαντούσε στον κ. Κασσίμη , βάζοντας τον στο κάδρο του βασικού του αντίπαλου. 





Δεν είναι πολύς ο καιρός που είχαμε διαπιστώσει πως η απουσία του κ. Κασσίμη είναι εξαιρετικά ηχηρή...Μαζί του αποχώρησε και ο καθαρός δυναμικός πολιτικός λόγος στο Δημοτικο Συμβούλιο,  ο έλεγχος και η γνώση των αυτοδιοικητικών πεπραγμένων. 
Εαν αυτό που διαπιστώσαμε είναι και πραγματικό γεγονός ,ειλικρινά άλλος αερας θα πνεύσει στα δημοσικά της πρωτευούσης , που πλαδάρωσαν απο την υπερβολική χαλαρότητα, σε όλα τα επίπεδα!

ΥΓ.Κατά την έξοδο του απο την αίθουσα του είπαμε για την αίσθηση που μας δημιουργησε.Δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, χαμογελώντας μας αινιγματικά.