5 Νοε 2012

Αυτή είναι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το λιμάνι της Κορίνθου


Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε το Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο (MASTER PLAN)  Λιμένα Κορίνθου και την πρόταση επέκτασης της χερσαίας ζώνης. Ειδικότερα αποφασίστηκαν τα εξής :            
        1.- Γνωμοδοτεί αρνητικά κατ΄ αρχήν και  απορρίπτει το Γενικό           Προγραμματικό Σχέδιο «Master plan»  Λιμένα Κορίνθου επειδή....

 
 δεν πληροί τις τρεις προϋποθέσεις της απόφασης 29/19-07-2010 της ΕΣΑΛ  όπως αναλυτικά εκτέθηκαν στο ιστορικό της παρούσας απόφασης.

         2.- Εκφράζει την πλήρη αντίθεση του Δήμου Κορινθίων στη δημιουργία νέου εμπορικού λιμένα στην προτεινόμενη θέση των μπαζωμάτων του Αγίου Νικολάου, που αναπλάσσονται από τον Δήμο μας.

 
          3.- Εκφράζει την σύμφωνη γνώμη του Δήμου Κορινθίων για μετατροπή του λιμανιού σε τουριστικό με κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδοχής και εξυπηρέτησης κρουαζιερόπλοιων.

 
          4.- Εκφράζει την σύμφωνη γνώμη του Δήμου Κορινθίων για την προτεινόμενη κατασκευή μαρίνας 300 - 400 σκαφών, που είναι και πάγια θέση του Δήμου.


          5.- Εκφράζει την σύμφωνη γνώμη του Δήμου Κορινθίων για την εξυπηρέτηση των εμπορικών δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων του Νομού και της ευρύτερης περιοχής τόσο των σημερινών, όσο και των μελλοντικών, στον ήδη υπάρχοντα λιμένα.


           6.- Εκφράζει την αντίθεση του Δήμου Κορινθίων στην προτεινόμενη επέκταση και δημιουργία νέας Χερσαίας Ζώνης Λιμένα στην περιοχή της νέας παραλίας του Αγίου Νικολάου.

 
           7.-Αντίθετα ζητά την μείωση της υπάρχουσας Χερσαίας Ζώνης Λιμένα στους εξής χώρους, οι οποίοι ουδόλως επηρεάζουν τη λειτουργικότητα των σημερινών λιμενικών εγκαταστάσεων :
  -      Στο παραλιακό τμήμα από την οδό Κροκιδά έως τη θάλασσα που περικλείεται από το λιμάνι έως την ιερατική σχολή (Υπηρεσίες Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης),  όπου και το κτίριο των γραφείων του Λιμενικού Ταμείου το οποίο κατασκευάστηκε στο παρελθόν από το Δήμο Κορινθίων.
-      Σε όλο το πλάτος της οδού Αγίου Νικολάου από την οδό Κροκιδά έως την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.
-       Στο Φλοίσβο, όπου ο σημερινός χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων και στο τμήμα της νοητής επέκτασης του περιφραγμένου τμήματος του λιμανιού από την οδό Περιάνδρου έως την νοητή επέκταση της οδού Εθνικής Αντίστασης.
-       Στον χώρο κάτω από το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο και τη ΔΕΗ, όπου ο Δήμος Κορινθίων έχει κατασκευάσει χώρους στάθμευσης και έχει αναπλάσει τον χώρο.
-        Στον χώρο του προαυλίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου.