28 Νοε 2012

Η ανάδειξη της καθημερινότητας μέσα απο τον Κοινοβουλευτικό έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ

   
 Η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του ΙΚΑ από το Κιάτο στην Κόρινθο. Πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δ. Σικυωνίων είχε αναδείξει το ζήτημα της μετεγκατάστασης του ΙΚΑ από το Κιάτο στην Κόρινθο και της δρομολογούμενης ουσιαστικής παύσης χρησιμοποίησης από το Ίδρυμα ως Ιδιόκτητου Κτιρίου με ό,τι συνεπάγεται από άποψης οικονομικής και από άποψης συνεπειών...
 
 στη ζωή και τη διαχείριση του χρόνου τόσο των υπαλλήλων του όσο και των πολιτών που πρέπει να εξυπηρετηθούν από αυτό.
 
Το θέμα αναδείχτηκε περαιτέρω, αξιοποιώντας την παρουσία του Βουλευτή Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ Δημήτρη Κοδέλλα στο   Κιάτο την περασμένη Πέμπτη 22/11/2012.


Με τη στελέχωση τοπικού κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ,  ο βουλευτής ενημερώθηκε στο παρών υποκατάστημα του ΙΚΑ Κιάτου για τα προβλήματα που δημιουργεί η δρομολογούμενη αλλαγή και την εναλλακτική λύση που πρότειναν οι εργαζόμενοι. Μια εναλλακτική λύση που φαίνεται να πλαισιώνεται και από όμορους ΟΤΑ, όπως το Δήμο Βέλου-Βόχας και το Δήμο Σικυωνίων. Δεδομένου του ότι εκκρεμούσε ακόμα το αίτημα συνάντησης των υπαλλήλων με το Διοικητή, καθώς και μια ξεκάθαρη τοποθέτηση της τοπικής Διοίκησης του ΙΚΑ προς τις Ενδιαφερόμενες Δημοτικές Αρχές, οι οποίες αντιλαμβάνονται το πρόβλημα που δημιουργείται στην περιοχή, το ζήτημα θα αναδειχθεί και από τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.


•    Η ανάδειξη των Μνημονιακών συνεπειών στη λειτουργία του Δήμου Σικυωνίων. Με την ευκαιρία της παρουσίας του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρη Κοδέλλα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Σικυωνίων. Τονίστηκαν από την πλευρά του Δήμαρχου Σικυωνίων Σπ. Σταματόπουλου όλα τα προβλήματα που δημιουργεί στη λειτουργία του Δήμου το Μνημόνιο και ο Καλλικράτης, κυρίως τα οικονομικά που εξωθούν σταδιακά αλλά σταθερά και αυτόν το δήμο σε πτώχευση και εκποίηση της περιουσίας του. Παρά τον αντίθετο προσανατολισμό της δημοτικής αρχής, οι Δημοτικές Λειτουργίες εξωθούνται από το Μνημόνιο σε υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, με σκοπό την καλλιέργεια κλίματος αποδοχής σχεδίων business από αετονύχηδες ιδιώτες που καραδοκούν . Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα το ζήτημα των απορριμμάτων, όπου παρά το αίτημα του Δήμου για πρόσληψη προσωπικού 40 ατόμων  συνολικά και 2 απορριμματοφόρων, η Κεντρική Μνημονιακή Διοίκηση κωφεύει και δεν εγκρίνει περαιτέρω ενέργειες.
Από την πλευρά του Δήμαρχου τονίστηκε το ζήτημα ότι όλοι οι Δήμοι συναντούν «κατά μέτωπο» τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι τοπικοί πληθυσμοί, σε αντίθεση με την απρόσωπη αντιμετώπιση της Κεντρικής Εξουσίας. Επομένως είναι αυτονόητο το αίτημα και του Δήμου Σικυωνίων όπως αναδειχτούν και αναβαθμιστούν τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσα στη Βουλή και ειδικά από την Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Από το κλιμάκιο της Δημοτικής Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τονίστηκε ότι υπάρχει και θα υπάρχει στήριξη από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σε όποια πρωτοβουλία του Δήμου έχει κινηματικά χαρακτηριστικά και Δραστηριότητα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπως αυτή του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της διενέργειας ανοιχτών Λαϊκών Απολογιστικών Συνελεύσεων, σαν και αυτή που θα γίνει το Σάββατο 1 Δεκέμβρη στο Κιάτο. Κι όλα αυτά επειδή τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ πιστεύουν στην κινηματική δράση και όχι για να «χρωματίσουν» τη μία ή την άλλη δράση.
Ίσως αυτές οι μέρες που διανύουμε να είναι κρίσιμες ακόμα και από τις πρώτες 100 ώρες ή μέρες μιας Εξουσίας Αντι-Μνημονιακής με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί σε τούτες τις μέρες πρέπει να ενταθεί η Κοινωνική Αλληλεγγύη και όχι ο αυτοματισμός ή ο ρατσισμός, πρέπει να κορυφωθεί η Αντίσταση του Λαού στην αρπαγή των καταχτήσεών του που είναι δυό και τρεις φορές δυσκολώτερο να επανακτηθούν.