28 Νοε 2012

Απάντηση στον περιφερειακό σύμβουλο κ. Σωτηρόπουλο


Του Χρήστου Αγγελόπουλου
 
 Διαβάζοντας την εφημερίδα Ελευθερία στης  25/11/12  και την συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Σωτηροπουλος θα ήθελα να δώσω την δική μου απάντηση,  σαν ενεργός πολίτης της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Αγαπητέ κύριε Σωτηρόπουλε, σας σέβομαι ως....


 περιφερειακό σύμβουλο και  ως  ένα πρόσωπο της αυτοδιοίκησης,  αλλά και την πορεία  σας σε αυτήν.
Διαβάζοντας κάποιος την συνέντευξη σας θα πίστευε ότι έχετε δίκιο, αλλά δυστυχώς δεν καταφέρατε να πείσετε  τους πολίτες της  Πελοποννήσου  και  ιδιαίτερα της  Μεσσηνίας .Συνεχίζετε ακόμη  να καταγγέλλετε  με σφοδρότητα τον Καλλικράτη και  είχατε την απαίτηση ο λαός να σας εκλέξει ? Πώς θα υπηρετούσατε τον θεσμό, αφού δεν το πιστεύατε ?
Ξεχνάτε ότι ο Καλλικράτης είναι η τελευταία μεταρρύθμιση  στην  αυτοδιοίκηση που δίνει το  λόγο στους πολίτες και  μεταθέτει πιο πολλές αρμοδιότητες στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση.... Φοβάστε αυτές τις ευθύνες ;; Δεν λέμε ότι δεν έγιναν λάθη στο σχεδιασμό  του Καλλικράτη  , δεν λέμε ότι δεν  υπάρχουν πολλά κενά τα οποία προσπαθεί η κεντρική εξουσία να διορθώσει !
Εμείς πιστεύουμε ότι μέσα από αυτό το θεσμό,  μπορούμε να κάνουμε την Πελοπόννησο  ένα πρότυπο ευρωπαϊκής  περιφέρειας παράδειγμα προς  έξοδο της χώρας από  την κρίση! Ακόμη κι αν η χώρα καταρρεύσει η Πελοπόννησος είναι έτοιμη να βγει από την κρίση.

Αναφέρατε κύριε Σωτηροπουλε ότι η περιφερειακή αρχή  μιλά συνέχεια ότι παρέλαβε καμένη γη από τις τέως νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις. Σας θυμίζω ότι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου είπε ότι οι τέως Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις δεν στάθηκαν ούτε ουσιαστικά ούτε νομικά στις υποχρεώσεις τους.
Παραδώσατε όλοι οι πρώην Νομάρχες μια αυτοδιοίκηση  σε μαύρο χάλι και έχετε την πλήρη ευθύνη για την κατάντια που υπήρχε στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ποτέ δεν υποβάθμισε το έργο των τέως Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, αλλά πίστευε και πιστεύει ότι η Πελοπόννησος θα μπορούσε να ήταν  σε μια καλύτερη κατάσταση από αυτή που βρισκόταν πριν 2 χρόνια. Είπατε ότι παραδώσατε έργο και είστε υπερήφανος για το έργο σας .Στην Μεσσηνία όμως το έργο του απερχόμενου Νομάρχη του κ. Δράκου ήταν μηδαμινό. Επί ημερών του, έργα υποδομής αγροτικής  ανάπτυξης και τουρισμός έμειναν πολύ πίσω. Δεν υπήρχαν  ποτέ σύγχρονα οδικά δίκτυα  που θα την έβγαζαν από την απομόνωση.   Ο πρώτος ελαιοκομικός νομός δεν έχει ονομασία προέλευσης όπως   κι  άλλα που  θα μπορούσα να σας αναφέρω..  Ίσως εσείς να προσφέρατε έργο στην Αργολίδα  ! Αναφέρετε ότι  τα έργα του εσπα που ενταχθήκαν ήταν ώριμα από τις τέως νομαρχίες όμως  κανένα έργο δεν είχε την ωριμότητα  να ενταχθεί στο εσπα από την Μεσσηνία.   Όλα ήταν πρόχειρα σχεδιασμένα… πως μπορούσε αυτός ο άνθρωπος να γίνει περιφερειάρχης  όταν επί ημερών του  δεν έγινε τίποτα .
Κύριε  Σωτηρόπουλε μιλάτε και  καταγγέλλετε την οικονομική επιτροπή για πρόχειρους διαγωνισμούς και απευθείας αναθέσεις. Τα οικονομικά των τέως νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων αναρτήθηκαν ποτέ πουθενά;;; Γιατί τώρα αναρτιόνται όλα στο Διαύγεια!!! O κύριος Τατουλης είχε πει κ αυτό το κάνει έμπρακτα διαφάνεια ως το τελευταίο ευρώ .Άρα κ. Σωτηρόπουλε πρώτα να μιλάμε για τις οικονομικές σπατάλες που γίνονταν επί των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων και μετά να κρίνουμε την περιφερειακή αρχή, που μέχρι τώρα τα οικονομικά της τα χειρίζεται άριστα.
Όσο για τις ατέρμονες αγορεύσεις του κ. Τατούλη και τις επιθέσεις σε συμβούλους μειοψηφίας σας λέω το εξής: Το περιφερειακό συμβούλιο λειτουργεί με κανόνες όπως και η περιφέρεια Πελοποννήσου και δεν δίνουμε δικαίωμα στον κάθε περιφερειακό σύμβουλο να καταντήσει το περιφερειακό συμβούλιο καφενείο, όταν τρέχουν σοβαρά θέματα που ζητούν την λύση τους.  Ο κ. Τατούλης ποτέ δεν κάνει ατέρμονες αγορεύσεις αλλά δίνει με τον δικό του τρόπο και την δική του σκέψη την κατάλληλη λύση σε προβλήματα της Πελοποννήσου.
Μιλήσατε για μεροληψία του προεδρείου προς τον περιφερειάρχη  και τους αντιπεριφερειάρχες. Ο χρόνος που δίνεται είναι σύμφωνος πάντα με τον κανονισμό και πολλές φορές αρκετοί σύμβουλοι υπερβαίνουν τον χρόνο για να τελειώσουν την τοποθέτηση τους. Άρα μεροληψία του προεδρείου δεν υπάρχει. Και κάτι τελευταίο.. Προσπαθήστε να κάνετε μια εποικοδομητική αντιπολίτευση και να αφήσετε τις μικροπολιτικές σας στην άκρη όπως και την κομματική σας ταυτότητα.  Η περιφέρεια Πελοποννήσου λογοδοτεί μόνο στους πολίτες και σε κανέναν άλλον. Αυτός είναι ο κριτής της!!!





ΥΓ ΤΟ BLOG ΜΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΤΟΥ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑΣ .ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ BLOG.OΜΩΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΠΟ ΕΜΑΣ,