1 Νοε 2012

Και το νέο Εμπορικό Κέντρο( Μall;) έρχεται μέσω....... Τρίπολης!


Στο Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε εχθές, συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας Εμπορικου Κέντρου (mall) στην περιοχή της Σωληνουργίας.
Εαν ενθυμούμαστε καλά, προ μηνών, είχε αποσυρθεί το θέμα λόγω των αντιδράσεων που είχε προκαλέσει και μόνο το ακουσμα στον.....
εμπορικό κόσμο και κατ' επέκταση στο δήμο!

Χθες όμως επανήλθε και ακούσαμε απο την θεματική αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου πως έχει και την σύμφωνη γνώμη του Δήμου Κορινθίων.
Σύμφωνα δε, με τα λεχθέντα του Περιφερειάρχου, η περιοχή αποκτά μέσω του Εμπορικού Κέντρου και Τουριστική αξία!

Να σημειώσουμε πως το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο δεν αναφέρθηκε καθόλου στο θέμα, αλλά στο κομβικό θέμα των ανηφορικών ποδηλατόδρομων  της Αγίας Άννας.

Να σημειώσουμε επίσης, πως έχουμε την πληροφορηση, πως δεν πιάστηκε κανείς στον ύπνο αυτήν την φορά, γιατί καιρό τώρα γίνονται συμφωνίες και διαπραγματεύσεις  και "κλείνονται" καταστήματα στο νέο εμπορικο κέντρο .
Έτσι εξαγοράζεται η σιωπή των θεσμικών οργάνων;

Εαν δεν αληθεύουν οι πληροφορίες αυτές, θα επιθυμούσαμε να δούμε την άμεση παρέμβαση -  τοποθέτηση του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου, του Επιμελητηρίου και του Δήμου Κορινθίων (πρωτίστως).

Εν κατακλείδι, η πολιτική στην Κορινθία στα "δύσκολα" γίνεται τραμπαλα!

Στο στρατόπεδο όταν "αιφνιδιάστηκε" και διαμαρτυρόταν  η Κόρινθος ,η Περιφέρεια πήγαινε σε πανηγύρια! 
Όταν σιωπούσε η Κόρινθος η Περιφέρεια έπλενε τα χέρια της  με δελτίου Τύπου που έλεγε "εύρηκα! εύρηκα πως θα βρω την λύση!"
Όταν ζητά η Κόρινθος ,έστω και στο και 5', η Περιφέρεια έχει βαρηκοία.

Στο λιμάνι ,έρχονται τα δύσκολα...
Τι κι αν η Κόρινθος έκανε τις μελέτες της Πεσκάρα; Θαύμαζε η Περιφέρεια για τη νέα Cobacabana...
Τι κι αν το Δημοτικό Συμβούλιο προλογίζει τη νέα εποχή τεράστιων λιμενικών εγκαταστασεων με μπούσουλα τερατώδεις μελέτες, η Περιφέρεια κάνει τον προγραμματισμό της για τα λιμάνια και τις κρουαζιέρες.

Εν προκειμένω,

Στην "ευτυχή συγκυρία" συνύπαρξης δημάρχου και Περιφερειάρχου και κυρίως του συγκεκριμένου Περιφερειακού και δημοτικού Συβουλίου , η οικονομική άνθιση της περιοχής μας θα περάσει μέσα απο το Κέντρο Φύλαξης Παράνομων μεταναστών ( σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ) και η Τουριστική ανάπτυξη της περιοχής ( στην παλιά Σωληνουργεία )θα προκύψει απο το Εμπορικό Κέντρο. (σύμφωνα με τις δηλώσεις Τατούλη)

Βάλε ζώνη ασφαλείας, πατριώτη , πετάει η ομάδα! Εν πλήρη δράση!