4 Οκτ 2012

Αξιοπρεπής εμφάνιση και ήττα (1-3) του Ολυμπιακού στο Λονδίνο


Ο Ολυμπιακός πάλεψε κόντρα στην Άρσεναλ και ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 42' από γκολ του Ζερβίνιο, κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Μήτρογλου στο 45'. Και ενώ στάθηκε καλά κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, τελικά ηττήθηκε με 3-1 στο «Emirates», αφού ο Ποντόλσκι στο 52' και ο Ράμσεϊ στο 90' διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.
 

Για μια ακόμη φορά, οι «ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν τα αμυντικά λάθη τους, ενώ το «κακό» ολοκληρώθηκε με τον βαθμό (2-2) που τσίμπησε η Μονπελιέ από τη Σάλκε στη Γερμανία.

Στο πρώτο ημίχρονο η Άρσεναλ μπήκε πολύ δυνατά και είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι παίκτες του Ολυμπιακού όμως ανέβασαν την απόδοση τους, έκλεισαν τους διαδρόμους και ισορρόπησαν το παιχνίδι.

Στο 12΄ο Καθόρλα επιχείρησε να σκοράρει με απευθείας φάουλ, αλλά ο Μέγιερι απέκρουσε. Στο 30΄ο Μήτρογλου έχασε την πρώτη ευκαιρία των «ερυθρολεύκων», όταν σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή της Άρσεναλ αλλά ο Μανόνε δεν αιφνιδιάστηκε. Την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα έχασε ο Μασάδο στο 35’, όταν μετά από σέντρα του Μανιάτη βρέθηκε αμαρκάριστος μπροστά από την εστία της Άρσεναλ, αλλά το πλάσε του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 42΄ο Ζερβίνιο έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από κόντρα και με συρτό σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Ο Ολυμπιακός όμως στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45+1) μετά από σέντρα του Γκρέκο και κεφαλιά του Μήτρογλου ισοφάρισε σε 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άρσεναλ πίεσε, για να πάρει πάλι το προβάδισμα με τον Ζερβίνιο να πασάρει στον Καθόρλα αλλά το πλασέ του τελευταίου να περνάει λίγο άουτ. Στο 56΄όμως ο Ποντόλσκι δέχτηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή του «θρύλου» και με πλάσε, που πέρασε κάτω από τα πόδια του Μέγιερι, έκανε το 2-1 (56΄).

Η Άρσεναλ προσπάθησε να πετύχει και τρίτο τέρμα αλλά οι παίκτες της ήταν επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια. Μετά το 70΄ ο Ολυμπιακός όμως ήταν αυτός που άρχισε να πιέζει για την ισοφάριση, με τους παίκτες του Λονδρέζικου συλλόγου να χάνουν εύκολα την μπάλα.

Στο 81΄ο Ζαρντίμ άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 με Πάντελιτς και Μήτρογλου στην κορυφή ρισκάροντας για να πάρει έστω το βαθμό της ισοπαλίας αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στην τελευταία φάση του αγώνα και ενώ ο Ολυμπιακός είχε περάσει όλος μπροστά, ο Ράμσει έφυγε στην αντεπίθεση και ωραίο πλάσε διαμόρφωσε το τελικό 3-1 (90+4).

Άρσεναλ (Μπουλντ): Μανόνε, Τζένκινσον, Βερμάελεν, Γκιμπς, Κοσιελνί, Αρτέτα, Ζερβίνιο (80΄ Ζιρού), Καθόρλα, Κοκλέν, Ποντόλσκι (80΄ Ράμσει) , Όξλειντ-Τσάμπερλειν (71΄ Γουόλκοτ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζαρντίμ): Μέγιερι, Ντιακιτέ (73΄ Ιμπαγάσα), Κοντρέρας, Σιώβας, Μανωλάς, Χολέμπας, Μασάδο (81΄ Πάντελιτς), Μανιάτης, Γκρέκο (67΄ Γκρέκο), Φουστέρ, Μήτρογλου.

ΠΗΓΗ: tovima.gr